Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo uvádza na slovenský trh fotomobil VIBE X3, poznáme cenu

Lenovo uvádza na slovenský trh fotomobil VIBE X3, poznáme cenu

3

Ak povieme, že Slovensko patrí medzi prvé európske krajiny, kde sa začne fotomobil VIBE X3 predávať, tak nepreháňame. Novinka dorazí na náš trh už v priebehu nadchádzajúcich dní za odporúčanú cenu 449 eur. A čo všetko ponúka?

Je toho skutočne veľa. Medzi TOP však nepochybne patrí najmä Hi-Fi zvuk, špičkový PDAF fotoaparát so senzorom IMX230 od SONY a slot na microSD karty. Batéria disponuje 3,500 mAh kapacitou. Výkon má na starosti 6-jadrový Snapdragon 808, pričom zobrazovanie zabezpečuje veľký 5,5-palcový Full HD displej. Predná strana smartfónu obsahuje aj stereo reproduktory.

Najzaujímavejším faktom je ale to, že tento fotosenzor nájdeme vo vlajkovej lodi spoločnosti SONY, takže ide o jeden z najlepších kúskov na trhu. Xperia Z5 vyhrala viaceré prestížne porovnávania, kde sa umiestnila na prvých priečkach.

Používatelia si navyše môžu vychutnať aj čisté prostredie verzie 5.1 Lollipop. Prepínač v nastaveniach umožňuje voľbu buď VIBE UI alebo originálneho UI, ktorý má aj rad Nexus.

Aktualizácia na Android 6.0 podľa dostupných informácií príde počas druhej polovice budúceho roka 2016.

VIBE X3 Lite

Na pulty však príde ešte jeden model. Konkrétne ide o A7010, za ktorý si výrobca vypýta 259 eur. A ako už mnohí nepochybne tušíte, ponúkne trošku slabšiu výbavu ako VIBE X3. Nie je to ale nič hrozné. Tentokrát máme k dispozícii 5,5″ HD panel, stereo reproduktory s Dolby Atmos, 13 MPx senzor, čipset MediaTek alebo senzor na odtlačky prstov.