Úvod Novinky Aktuálne Samsung Galaxy S6 zachránil život. Pri útokoch v Paríži zastavil letiaci úlomok...

Samsung Galaxy S6 zachránil život. Pri útokoch v Paríži zastavil letiaci úlomok z bomby

19

Teroristické útoky v Paríži, ktoré sa odohrali večer piatok 13. novembra si vyžiadali 153 obetí. Toto číslo by bolo ešte vyššie, nebyť Samsung Galaxy S6. Podľa jedného francúzskeho média sa mal mladík menom Sylvester zdržiavať v blízkosti štadióna, pri ktorom sa odohral krvavý incident.

Vo vnútri štadióna práve vtedy prebiehal zápas, ktorý na mieste sledovalo 80 000 fanúšikov, vrátane prezidenta Francoisa Hollanda. Počas zápasu bolo jasne počuť explózie, ktoré zabili desiatky ľudí.

Na svedomí ich mali samovražední atentátnici, ktorí mali okolo pásu výbušniny. Rovnako však streľbu spustil aj muž ozbrojený útočnou puškou. Sylvester sa nachádzal tak blízko atentátnika, že ho zasiahol úlomok z bomby. Ako, že je teda nažive? Celú silu nárazu úlomku totiž vstrebal Samsung Galaxy S6, ktorý mal vo vrecku. Telefón ostal po náraze nepoužiteľný.

Smartfóny a sociálne siete počas útokov v Paríži zohrali veľmi dôležitú rolu. Ľudia informovali o situácii priamo z miesta činu, ako by boli reportéri. Báli sa o život, no nevzdávali to. Jeden mladík bol počas incidentu v divadle Bataclan. Chcel si len pozrieť koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal. Potom nastala panika a bohužiaľ aj krviprelievanie. Na svoj Facebook priebežne písal to, čo vidí a privolal tak pomoc. Opísal, že teroristi prítomných jedného po druhom zabíjajú.

Video nižšie síce nie je po anglicky, no to, čo nám chce Sylvester povedať pochopíte už len z pohľadu na jeho zasiahnutý telefón.