Ak vlastníte smartfón alebo tablet, ktorý poháňa jeden zo známych čipov výrobcu Qualcomm, máme pre vás zaujímavý tip. Ide internetový prehliadač, ktorý je navrhnutý práve pre takéto zariadenia.

Rbrowser je v podstate postavený na zdrojovom kóde Chromium (open-source kód z Chrome a  Chrome OS), autori ho však optimalizovali pre čipové sady Snapdragon.

Výsledkom je rýchle a efektívne prehliadanie webových stránok na zariadeniach so Snapdragon procesormi, najlepšie si rozumie s vyššou radou, ako napr. typ 801, 808, 810 a pod.

Prehliadaču nechýbajú všetky štandardné funkcie, ktorými sa pýšia aj ostatné prehliadače. K dispozícii tak máte režim na celú obrazovku, nočný mód pre čítanie textov alebo úsporný režim, ktorý obmedzí vykresľovanie a algoritmy pre rendering.

Medzi kartami a stránkami môžete prechádzať obyčajným „švihnutím“ prsta smerom z ľavého okraja, čím je ovládanie intuitívnejšie a pohodlnejšie.

rbrowser

Autori prehliadača nezabudli ani na bezpečnosť,  k dispozícii sú blokovacie nástroje pre vyskakovacie okná, jedným vrzom môžete vymazať všetky súkromné dáta o prehliadaní (cache, cookies, história a pod.), zaujímavou možnosťou je povolenie individuálnych oprávnení.

K jednotlivým stránkam tak môžete samostatne povoliť prístup k umiestneniu, mikrofónu alebo aj ku kamere.  Napriek tomu, že sa jedná o novinku v obchode Google Play, má prehliadať veľký potenciál stať sa každodenným spoločníkom pri prezeraní internetových stránok.

Ak vo vašom zariadení tiká Snapdragon, vyskúšajte tento prehliadač a dajte nám vedieť, ako ste s nim spokojní.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ineedyourservice.RBrowser“]