Úvod Novinky Aktuálne Alza.sk uviedla službu Alza Premium. Prináša filmy, hudbu a dopravu zadarmo

Alza.sk uviedla službu Alza Premium. Prináša filmy, hudbu a dopravu zadarmo

7

Najväčší internetový obchod, Alza.sk, spustil novú službu pod názvom Alza Premium. Jedná sa o nový model predplatného, vďaka ktorému získate niektoré služby e-shopu zadarmo, ako napríklad dopravu, predĺženú dobu pre vrátenie tovaru a multimediálny obsah pre streamovanie. Podoba s Amazon Prime nie je náhodná, americký gigant túto službu prevádzkuje niekoľko rokov.

O tom, že to Alza so svojou službou Premium myslí vážne, svedčí aj jej 30-denná skúšobná doba úplne zadarmo. Jedinou podmienkou je otvorenie účtu a zaregistrovanie platobnej karty, čo slúži ako ochrana proti zneužitiu.

Po uplynutí 30-dňovej skúšobnej doby sa služba automaticky predĺži na ďalší rok, čo vás vyjde na 95 EUR, ak sa nachádzate na území Českej republiky, pripravte si 2 490 Kč. Členstvo sa dá zaplatiť len formou ročného predplatného, mesačne teda vyjde na 7,92 EUR.

alza-premium
Toto ponúka Alza.sk a Alza.cz v ich novej službe Alza Premium

Toto všetko dostanete

Doprava zadarmo – platí na každú objednávku, a to stále. Či už si objednáte kábel alebo chladničku, Alza vám všetko dodá za 0€. Tovar si môžete nechať doručiť či už na vašu adresu alebo predajňu. Zadarmo však nie sú prémiové služby, ako napríklad vynesenie na poschodie. To si však môžete priplatiť. Aby toho nebolo málo, Alza vás na predajni uprednostní, zrejme aby ste mohli predísť vianočnému zhonu.

30 dní na vrátenie tovaru – zo štrnástich dní na vrátenie sa stáva tridsať dní. Podmienky však zostávajú rovnaké.

Filmy zadarmo – Alza spúšťa streamovanie filmov, čo je pre spoločnosť novinka. Výber filmov však nie je až taký zaujímavý, ako by sa mohlo zdať, a to aj napriek tomu, že sa v ponuke nachádza 1 500 titulov. Mnohé z nich sú však béčkové, nájdu sa však aj kvalitné snímky, ktoré sa oplatí vidieť. Alza na streamovanie z webu ponúka aj možnosť prehrávania v mobilnej aplikácii a taktiež cez Chromecast. Kvalita je v mnohých prípadoch na úrovni Full HD.

Hudba zadarmo – Ak by sme mali ponuku Alzy porovnať s ostatnými službami, ako napríklad s Deezerom, Spotify či Google Play Music, má čo ešte doháňať. K dispozícii máte údajne až dva milióny skladieb. Taký Spotify ich ponúka viac než desaťnásobok. Počúvať ich môžete cez web, poprípade cez aplikáciu Alza Media.

Oplatí sa to?

Alza Premium nie je nič zaujímavé pre milovníkov multimediálneho obsahu. Oveľa lepšou voľbou sú špecializované služby, ktoré majú širšiu ponuku a kvalitnejšie spracovanie. Oveľa zaujímavejšie je využitie dopravy zadarmo a predĺženej lehoty na vrátenie. Bežné poštovné na tovar, ktorý nie je príliš rozmerný (okrem TV, veľkých spotrebičov, atď.), stojí napríklad len 3,38 EUR, čo by teda znamenalo, že aby to pre vás bolo aspoň ako tak výhodné, museli by ste si z Alzy objednávať aspoň 3-krát každý mesiac.

Ak si dokážete predstaviť, že si z Alzy doprajete niečo aj párkrát do mesiaca, môžete si pustiť nejaký ten film či hudbu, nie je to vôbec zlá ponuka. Ak vás ponuka zaujala, nezabudnite si prečítať kompletné podmienky.