foto: pcadvisor.co.uk

Všetci výrobcovia pri predstavovaní nových smartfónov a tabletov vyzdvihujú ich najlepšie schopnosti a nové funkcie. Rovnako to tak bolo aj pri včerajšom uvedení nového iPhone 6S.

V Sony však našli slabé miesto smartfónu iPhone 6S a rozhodli sa naň poukázať vtipným príspevkom na sociálnej sieti Twitter.

iPhone 6S má totižto menšiu kapacitu batérie (1,715 mAh) ako predošlá generácia iPhone 6 (1810 mAh), napriek tomu však Apple hovorí o rovnakej výdrži batérie na jedno nabitie. Tá by mala byť 12 hodín nepretržitého surfovania na webe alebo 24 hodín hovoru.

Sony sa môže pri svojej Xperia Z5 línii (2,700 mAh3,430 mAh batérie v závislosti od modelu) pochváliť až dvojdňovou výdržou batérie. Známy hlasový asistent od Apple, Siri, vie odpovedať aj na záludné otázky a v Sony sa domnievajú, že pokiaľ by ste sa ho opýtali na výdrž batérie, odporučí vám práve ich.

Včerajšie novinky od Apple si všimli aj v Samsungu, obzvlášť revolučný dotykový stylus Apple Pencil.

Určite bude zaujímavé počkať pri iPhone S6 na prvé testy výdrže batérie na jedno nabitie. Niečo nám však napovedá, že Sony na tom aj s niektorými ostatnými výrobcami bude lepšie.