Jeden z mnohých konceptov Nexus smartfónu pre rok 2015

Ohľadom nových Nexus smartfónov sme sa už dopočuli pár dohadov a tie tvrdia, že tento rok na jeseň spolu s Androidom M uvidíme rovno dva Nexus smartfóny.

Jeden by mal vyrobiť kórejský LG a druhý čínsky Huawei. Doterajšie Nexus smartfóny boli vždy zhotovené na základe nejakých, zväčša high-end smartfónoch tej doby a tak pôvodný Nexus One bol založený na HTC Desire, Nexus S na základe Samsungu Galaxy S, Galaxy Nexus bol upravenou verziou Samsungu Galaxy S2, Nexus 4 vznikol podľa LG Optimus G, Nexus 5 na základoch LG G2 a súčasný reprezentant Nexus 6 zase nesie prvky Motoroly Moto X.

Nový Nexus, ktorý je známy pod pojmom Nexus 5 (2015) by mal opäť vyjsť z dielne kórejského LG, tentokrát by však malo ísť o originálne zariadenie, ktoré bude navrhnuté a vyrobené úplne od základu.

Vzhľadom na náväznosť predošlých generácií sa totižto logicky naskytla možnosť, že nový Nexus 5 (2015) bude založený na smartfóne LG G4.

Čo sa týka informácií o parametroch, tie sú zatiaľ minimálne či skôr žiadne, určite si však dá Google záležať na maximálnom používateľskom zážitku aj s čistým Androidom tak, ako to bolo pri všetkých Nexus smartfónoch.