Soli v akcii

Ovládanie virtuálnych objektov pohybmi našej ruky a jednotlivých prstov. Taká je vízia internetového giganta pre náš digitálny svet. Niečo podobné sme mohli vidieť v hollywoodskych trhákoch pred viac ako desiatimi rokmi.

Google v nej totiž nemá vďaka inováciám zo špeciálneho laboratória na pokročilú technológiu jednoducho miesto pre dotykové displeje. Jeho riešenie – Projekt Soli – dokáže sledovať prostredníctvom radarových vĺn gestá rúk používateľa, takže sa už nemusí priamo dotýkať zobrazovacej jednotky, aby dokázal vykonať činnosť, ktorú momentálne potrebuje. Ovládať sa však s tým dajú rôzne kategórie elektronických produktov, nie iba smartfóny alebo počítače.

Obdobná bezkontaktná technológia bola použitá vo filme Minority Report s Tomom Cruizom z roku 2002.

Výhoda tohto druhu interakcie so spotrebiteľskými zariadeniami spočíva v tom, že máme pri nej oveľa väčšie pohodlie a tým zároveň aj skvelé používateľské skúsenosti.

Projekt Google má rovnako veľký potenciál vo virtuálnej realite s VR okuliarmi ako OCULUS či HTC Re Vive, ktoré vznikli vďaka spolupráci so Steamom. Dotyčný by tak mohol realizovať ľubovolnú interakciu v aktuálne zobrazenom 3D svete bez použitia dodatočných ovládačov do dlane.