Úvod Zaujímavosti Superlacný a odolný VR headset VISR: Nestojí ani 20 eur!

Superlacný a odolný VR headset VISR: Nestojí ani 20 eur!

8

Chceli by ste zariadenie, ktoré vás vezme do virtuálnej reality, ale odradila vás cena? V tom prípade pre vás máme skvelú správu. Za predpokladu, že máte približne 20 eur (alebo 15 libier) môžete na Kickstarteri podporiť spoločnosť VISR, ktorá vám potom pošle ich produkt.

VISR (2)

S VR headsetmi sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Po tom, čo Oculus Rift dosiahol úspech, ostatné firmy okamžite začali pracovať na lacnejších alternatívach. Na trh sa tak dostal Samsung Gear VR, Google Cardboard a teraz VISR.

Ako tento zázrak techniky funguje? V podstate úplne jednoducho. Na jeho používanie však musíte mať smartfón s aspoň 4,7-palcovým displejom a gyroskopom. Vsuniete ho dovnútra a môžete začať. VISR funguje s Androidom, iOS, aj Windows Phone.

Zariadenie stojí spomínaných 20 eur a ak ho podporíte, pošlú vám ho, nech už ste kdekoľvek. Za 67 eur dostanete vývojársku verziu, ktorá vám príde už tento mesiac a 132 eur vás bude stáť zariadenie, na ktoré vytlačia, čo len chcete. Firma chce vyzbierať aspoň 33 000 eur. Momentálne sa dostali na 12 000, zbierka beží štvrtý deň.

Neviem ako vy, ale ja už som sa rozhodol. Posielam im 20 eur. Ak sa nakoniec nepodarí vyzbierať plnú čiastku, tak nevadí. Peniaze vám z účtu nestiahnu. Ak áno, VR headset príde čoskoro, pretože už je vo výrobe. Riziko je teda minimálne.