Úvod Novinky Spolupráca medzi OnePlus a Cyanogen končí – súdne dokumenty vrhajú na fiasko...

Spolupráca medzi OnePlus a Cyanogen končí – súdne dokumenty vrhajú na fiasko lepšie svetlo

12

Niektorí z vás už možno postrehli drámu, ktorá sa odohráva medzi Cyanogen a OnePlus. V skratke, Cyanogen podpísal s Micromax exkluzívnu zmluvu pre telefóny v Indii, čím zabránil OnePlus predávať svoju vlajkovú loď na tomto trhu. Napriek tomu, že OnePlus má s Cyanogen globálnu zmluvu.

Okolo situácie sa už veľa našpekulovalo, no najnovšie dokumenty zo súdu vo všetkom spravili jasno.

Zdá sa, že Cyanogen mal globálnu (neexkluzívnu) dohodu s OnePlus, ktorá im dovoľovala neskoršie využitie značky Cyanogen OS v celom svete. Táto zmluva bola podpísaná prvého februára 2014 a má platiť do 31. januára 2016.

Napriek dohode Cyanogen podpísal exkluzívnu dohodu s Micromax pre neskoršie využitie Cyanogen OS v Indii. To znamená, že žiadne ďalšie smartfóny so systémom od Cyanogen sa v tejto krajine nemôžu predávať. Tu samozrejme vzniká konflikt, keďže OnePlus je v Indii mimo hry. Micromax poslal OnePlus list, v ktorom žiadal o stopnutie predajov v tejto krajine. Začal súdny spor hlavný súd v Dillí vyhovel žiadosti Micromax.

Problém je teda zrejmý. Cyanogen podpísal dve konfliktné zmluvy. Navyše, spoločnosť to OnePlus ani neoznámila. Súdne dokumenty tiež obsahujú e-mailovú konverzáciu medzi šéfom OnePlus Carlom Peiom a šéfom Cyanogen Kirtom McMasterom. Kirt v jednej správe doslova píše: „Carl. V blízkej budúcnosti plánujeme ukončiť naše vzťahy s OnePlus.“ Neudal k tomu ani žiadny dôvod. Celú konverzáciu si môžete prečítať tu.

Bude zaujímavé sledovať, ako sa tento spor vyvinie. Od Cyanogen však bolo neprofesionálne odsunúť OnePlus stranou len preto, aby mohli podpísať dohodu s Micromax.

Zdroj: G