Úvod Novinky Xiaomi: Najväčším výrobcom smartfónov budeme do 5 až 10 rokov

Xiaomi: Najväčším výrobcom smartfónov budeme do 5 až 10 rokov

8
Lei Jun zo Xiaomi

Pred niečo vyše štyrmi rokmi o Xiaomi nikto nevedel a to z toho dôvodu, že v tom čase terajší gigant vôbec neexistoval.

Aj napriek tomu, že svoje produkty predáva len na ázijských trhoch sa sympatickej spoločnosti podarilo vyšplhať sa na tretie miesto spomedzi všetkých výrobcov. Podarilo sa im poraziť takých veľkých hráčov na trhu, ako LG, Sony, Lenovo, HTC a ďalších. Lenovo ho nakoniec vďaka akvizícii Motoroly opäť predbehlo, no len tak-tak.

Lei Jun, šéf spoločnosti, nedávno vyhlásil, že čínske jabĺčko, ako ho často prezývajú porazí aj ten skutočný Apple spolu so Samsungom. Bol dokonca presnejší. Povedal totiž, že na prvú priečku sa dostanú do piatich až desiatich rokov. Prekvapujúco má šéf Xiaomi celosvetovú premiéru svojich zariadení na pláne až vtedy, keď z trónu zhodí ako Apple, tak aj Samsung.

Xiaomi produkty momentálne používa približne 60 miliónov ľudí, pričom do konca budúceho roka by sa toto číslo malo zvýšiť na 200 miliónov. Počas budúceho roka by mal teda Xiaomi predať viac než 100 miliónov zariadení, čo je poriadne veľké číslo.

Či sa to čínskemu výrobcovi podarí prirodzene nevieme, no všetky jeho doterajšie výsledky naznačujú, že by sa mu to mohlo podariť ešte skôr.

Zdroje: PA, CNB, GD