Úvod Novinky FES: Hodinky s e-ink displejom a dvojmesačnou výdržou batérie

FES: Hodinky s e-ink displejom a dvojmesačnou výdržou batérie

1

Čoak by existovali inteligentné hodinky s rozprávkovou dvojmesačnou výdržou a displejom nie len na „hodinkách“, ale aj na samotnom náramku? No, tak Japonci už jedny chystajú a s troškou šťastia sa snáď dostanú aj k nám.

Všetci veľkí výrobcovia priam milujú myšlienku inteligentných hodiniek. Samsung už stihol za rok vyrobiť šesť modelov a siedmy je na ceste, Apple sa chystá predať 30 – 40 miliónov svojich Apple Watch (nie iWatch!), LG má jedny štvorcové a jedny kruhové, Motorole sa podarilo vyrobiť dizajnový skvost so slabou batériou, v poslednej dobe sa pridal dokonca aj Asus, prim však momentálne drží Pebble. Problém však je v tom, že všetky tieto zázraky stoja okolo dvesto eur.

Japonci sa pridať svoju trošku a vymysleli skutočne zaujímavý koncept. Hodinky FES (Fashion Entertainments) budú stáť v prepočte 168 dolárov. Za túto cenu ponúkne e-ink displej. Všade.

Displej nie je len na okrúhlom ciferníku, ale aj na náramku. Stlačením bočného tlačidla si tak jednoducho môžete zmeniť výzor celých hodiniek. Ako bonus k tou všetkému navyše dostanete dvojmesačnú výdrž batérie!

Je však nutné podotknúť, že tieto inteligentné hodinky v skutočnosti veľmi inteligentné nie sú. Nemôžete si ich pripojiť k smartfónu, čítať z nich notifikácie alebo nebodaj volať. Ide o nefalšované hodinky telom aj dušou. Napriek tomu si myslím, že majú šancu na úspech. Sú veľmi zaujímavé a ak sa výrobcovi podarí udržať tak nízku cenu, tak si ich môže kúpiť naozaj veľa ľudí.

Jediným mínusom je, že prví šťastní majitelia sa k svojmu vysnívanému zariadeniu dostanú až v marci 2015. Celý projekt momentálne prechádza japonskou verziou Kickstarteru s názvom Mukake. V prvom kole sa podarilo vyzbierať v prepočte cez 23 000 dolárov, teraz sa výrobca snaží získať ešte ďalších 8400 a potom mu už (dúfajme) nič nebude brániť vo vývoji a výrobe FES.

Zdroj: AA