Úvod Novinky Corning Gorilla Glass 4 ponúkne dvojnásobnú ochranu oproti Gorilla Glass 3

Corning Gorilla Glass 4 ponúkne dvojnásobnú ochranu oproti Gorilla Glass 3

4

Štúdia spoločnosti Corning hovorí, že pády smartfónov na tvrdý a odolný povrch displejom nadol sú až nepríjemne časté a pri takomto páde každému majiteľovi smartfónu stúpne tlak, či sa náhodou nestal nechceným majiteľom „pavučiny“ na displeji.

Vďaka tejto spoločnosti, ktorá stojí za ochrannými sklami väčšiny smartfónov je rozbitých displejov každoročne menej a menej, a to vďaka neustále sa vylepšujúcim vlastnostiam daného skla.

Čoskoro sa dočkáme už štvrtej generácie skla Gorilla Glass a to bude podľa výrobcu až dvojnásobne odolnejšie ako predchádzajúca generácia.

Aj keď je v odolnosti stále špičkou zafír a ochranné sklo z tohto nerastu, Gorilla Glass 4 bude výrazne lacnejší variant s naozaj poriadnou odolnosťou.

Prvé sklá spoločnosť začne dodávať svojím smartfónovým partnerom už budúci rok, takže sa s veľkou pravdepodobnosťou toto sklo objaví na niektorých budúcoročných vlajkových lodiach.

Takisto sa určite dočkáme nejakého testovacieho videa odolnosti ako to bolo v minulosti, zatiaľ si však môžeme pozrieť zábavnú reklamu na nové „gorilie sklo“.

zdroj: PA