Úvod Novinky Toto 8-jadrové monštrum z Nemecka stojí 380€ a ponúka 80 GB vnútornej...

Toto 8-jadrové monštrum z Nemecka stojí 380€ a ponúka 80 GB vnútornej pamäti

34

Vyzerá to tak, že Nemecko sa do svojho portfólia kvalitných produktov snaží zaradiť aj smartfóny. Nie je to však len taký obyčajný telefón. Ponúka totiž zaujímavý dizajn a rovnako zaujímavú výbavu.

Začneme hneď s displejom. Nový Linshof i8 vybavili 5-palcovým 1080p displejom so Super AMOLED, resp. IPS technológiou (pravdepodobne budú dostupné dva modely). Šéf spoločnosti, Dr. Tomas Bencik vysvetlil, že testovaný model so Super AMOLED displejom mal pre ich štandardy „bláznivé farby“ a preto sa s nimi museli pohrať. Podľa pána Bencika budú farby na oboch paneloch takmer identické.

LinshofPhone2Ďalším zaujímavým údajom je vnútorná pamäť v tomto smartfóne. Linshof i8 totiž ponúka 80 GB vnútornej pamäti. Ako to? Spoločnosť totiž využila jeden 64 GB čip, ku ktorému pripojila dodatočný 16 GB modul, ktorý je určený špeciálne pre aplikácie a „beží na vyššom takte.“ Oba moduly dodala spoločnosť SanDisk. Smartfón poháňa 32-bitový a osemjadrový čipset s jadrami o takte 2.1 GHz, ktorým asistujú 3 GB RAM s „vysokým taktom.“ Zariadenie by malo byť dostupné v prvom štvrťroku 2015.

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx fotoaparát. V ňom sa nachádza 28mm objektív s clonou f/1.8, ktorý je skvelý pre fotenie v situáciách s nedostatočným osvetlením. Za objektívom sa nachádza CMOS senzor od Sony. Na prednej strane sa na vás bude pozerať 8 Mpx fotoaparát, ktorý je podľa spoločnosti perfektný pre fotenie selfie.

Celú ponuku zakončuje Android 5.0 Lollipop, na ktorom je ich vlastná „hardvérovo zrýchlená“ nadstavba. Softvérové tlačidlá sa nachádzajú na ľavej spodnej strane, pričom používateľské rozhranie vyzerá ako spojenie Windows Phone a TouchWizu.

Celkové špecifikácie dopĺňa 3 100 mAh batéria, GPS, Bluetooth 4.0, elektronický kompas, gyroskop, podpora HDMI 1.4 s 3D, NFC a Wi-Fi/LTE konektivita.

Zariadenie bude, ako sme už spomenuli, dostupné v prvom štvrťroku 2015 za cenu 380 eur. S podobných dizajnom bude v rovnakom čase dostupný aj 10-palcový tablet s rozlíšením 2 048 x 1 536 a 9 000 mAh batériou.

Aktualizácia: Hovorca spoločnosti Linshof potvrdil, že zariadenie bude dostupné aj pre Slovensko, pričom model, ktorý budú na náš trh dodávať bude disponovať Super AMOLED displejom.

linshof-1
linshof-2
linshof-3
linshof-4
Zdroje: L, PA