Úvod Aplikácie TIP: Dopravné spravodajstvo Zelená vlna už aj na Androide

TIP: Dopravné spravodajstvo Zelená vlna už aj na Androide

1

RTVS predstavila novú aplikáciu Zelená vlna, ktorá sa už nachádza v Google Play. S aplikáciou môžu užívatelia sledovať aktuálne dianie na cestách prostredníctvom kamier, ako aj vypočuť si posledné znenie dopravného spravodajstva Zelená vlna.

S novou aplikáciou Zelená vlna, ktorú RTVS vyvinula v spolupráci so spol. Slovanet, sú používatelia o dopravnej situácií na slovenských cestách informovaní vždy vtedy, keď to najviac potrebujú. Sledovať môžu aktuálne nahlásené nehody, kolóny, policajné hliadky či prekážky. Zelená vlna tiež prináša pohľad na cesty prostredníctvom dopravných kamier a možnosť zobraziť dopravné udalosti priamo na mape. Dopravné kamery sú v prvej verzii dostupné z troch slovenských miest – Bratislava, Banská Bystrica a Košice.

zelena-vlna-4 zelena-vlna-5

„Aplikácia Zelená vlna RTVS obsahuje viacero užitočných funkcií, používatelia si v nej napríklad môžu okamžite prehrať vždy aktuálne dopravné spravodajstvo Zelená vlna, ktoré v rozhlasovom éteri odznelo. Najdôležitejšou súčasťou Zelenej vlny sú práve naši poslucháči – Zelení anjeli. Práve oni budú pridávaním udalostí prostredníctvom mobilnej aplikácie pomáhať v zdokonaľovaní a aktualizácii dopravného spravodajstva RTVS,“ povedal k spusteniu aplikácie programový riaditeľ Slovenského rozhlasu Vincent Štofaník.

zelena-vlna-6 zelena-vlna-7

„Budeme radi ak sa do tohto projektu pridajú ďalší partneri a poskytnú svoje kamery aj z iných lokalít Slovenska. Aplikácia má veľký potenciál a jej informačná hodnota sa takto stáva nevyčerpateľná,“ hovorí Ján Michlík zo Slovanetu.

Používateľské prostredie je jednoduché a intuitívne, medzi funkciami sa prepína jednoduchým potiahnutím prsta po obrazovke. Pri nahlasovaní dopravných udalostí stačí zvoliť smer a pridať aj fotografiu. K dispozícii je ale aj telefónny kontakt, pomocou ktorého jedným kliknutím vodič zavolá na dopravné spravodajstvo Zelenej vlny RTVS. Zobrazovanie dopravných informácií je možné v aplikácii selektovať podľa zvolených kategórií, priradiť k nim možno aj zvukové notifikácie, ktoré upozornia na nové nehody, tvoriace sa kolóny, prekážky alebo policajné hliadky.

zelena-vlna-8 zelena-vlna-9

Aplikáciu Zelená je k dispozícii na stiahnutie úplne zadarmo v obchodoch Google Play a App Store. Verzia pre Windows Phone sa pripravuje v prvom kvartáli 2015.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.creanet.zelenavlna“]

Zdroj: Tlačová správa