Úvod Výrobcovia Google Google: Veľkosť Nexus 6 si zamilujete, uvidíte!

Google: Veľkosť Nexus 6 si zamilujete, uvidíte!

7

Telefóny sa rok čo rok zväčšujú a na tento rozbehnutý trend sa rozhodol naskočiť aj Google s ich novým Nexus 6. Ich novinka totiž ponúka obrovský 6-palcový displej, čo je oproti minuloročnému Nexus 5, ktorý ponúka 4,95-palcový displej poriadny skok.

Jeden predstaviteľ Google je presvedčený, že väčšie rozmery Nexus 6 si ľudia nakoniec zamilujú. V rozhovore pre server CNET to povedal to Brian Rakowski, viceprezident produktového manažmentu Android produktov v Google. „Ak by ste ľuďom dali phablet na jeden týždeň, 50 percentám z nich by sa páčil a nechceli by ho vymeniť.

Rakowski sa možno nemýli. Dejiny sa koniec koncov opakovali dookola a dookola. Najskôr tu boli 4-palcové telefóny, ktoré ľudia nazvali tehlami a povedali, že sú príliš veľké. Potom ale prišli 4,3-palocové modely, potom 4,7-palcové, 5,5-palcové až nakoniec teraz 6-palcový Nexus 6. Spočiatku sa ľuďom môže zdať, že telefón bude priveľký, no po chvíli používania možno zmenia názor. Koniec koncov, aj to je jeden z dôvodov, prečo je rad zariadení Galaxy Note tak populárny a prečo do tohto segmentu vstúpil aj Apple.

Samozrejme, veľkosť telefónov sa nedá zväčšovať navždy, keďže limitom sú hlavne naše ruky a vrecká. Osobne mi nerobí vo vrecku nosiť ani Nexus 5, ani LG G3 a ani Galaxy Note 3 či Note 4. Predpokladám teda, že Nexus 6 mi, ako 185-centimetrov vysokému chalanovi nebude robiť problém. Ľudia s menšími rukami a následne aj vreckami však možno problém budú mať. Uvidíme, keď sa nám telefón dostane do redakcie.

Zdroje: C, PA