Úvod Novinky Telekom prináša zmeny v dátových balíčkoch: LTE bez príplatku a viac dát...

Telekom prináša zmeny v dátových balíčkoch: LTE bez príplatku a viac dát pre paušály!

25

Telekom už 27. augusta 2014 prinesie viaceré novinky pre využívanie mobilných dát v sieťach 3G a 4G. Menia sa pritom podmienky používania dát v LTE sieti, využitie dát na Happy programoch a do ponuky pribudne nová služba zdieľania dát.

Hneď prvá zmena sa týka surfovanie v LTE sieti. Od 27. augusta 2014 môžu noví aj existujúci zákazníci od Happy XS surfovať v LTE sieti automaticky v rámci svojich dátových balíkv. Vďaka tomu zákazníci Happy už surfujú v LTE sieti bez akéhokoľvek príplatku.

Zmeny sa týkajú aj samotných paušálov Happy a ich dátových balíčkov. Telekom pridá novým i existujúcim zákazníkom vyšších programov Happy ďalšie dáta navyše. V Happy XL bude po novom už 4 000 MB mesačne a Happy XXL bude obsahovať 6 000 MB mesačne.

Zmení sa aj minimálna rýchlosť surfovania po prečerpaní balíka v Happy Programoch. Telekom tieto rýchlosti zjednotí na 64 kbps, keďže zákazníci Happy XS, S a M doteraz po prečerpaní „surfovali“ len rýchlosťou 32 kbps.

Nové sú aj pravidlá dokupovania dát. Ak zákazníci prekročia dátový limit, budú si pre 3G a 4G surfovanie môcť dokúpiť dátový balíček, vďaka čomu budú môcť surfovať plnou rýchlosťou. Ceny sú nasledovné:

  • 500 MB za 5,99€ (pre Happy XS, S, M a XL)
  • 1 000 MB za 5,99€ (pre Happy L, XL a XXL)

Operátor z portfólia Happy úplne vyraďuje doplnkový Neobmedzený mobilný internet v mobile.

telekom-pausaly
Telekom navýši dátové balíčku pre vyššie paušály

Telekom spúšťa automatické využívanie LTE aj v programoch Neobmedzený mobilný internet. Rýchlosti LTE internetu si tak budú môcť automaticky užiť aj zákazníci s USB modemom či na tablete využívajúci programy Neobmedzený mobilný internet. Do 4G siete sa dostanú pri podporovanom zariadení bez príplatku.

Spoločnosť okrem toho od 27. augusta zjednotí dátové balíčky pre programy. Jeden 2 GB balík si tak môžu zakúpiť za 6,99€.

telekom-neobmedzeny-mobilny-internet

 

Nová služba – Zdieľanie dát

Operátor svojim zákazníkom začne ponúkať aj službu zdieľania dát, ktorá je určená zákazníkom, ktorí vlatnia viaceré zariadenia (smartfón, tablet) a neminú všetky dáta zo svojho Happy paušálu na jednom prístroji.

Zákazník si môže aktivovať ďalšie 2 SIM karty, ktoré zdieľajú jeho balík dát v rámci Happy. Napríklad pri Happy L má 2 000 MB a tie využije na primárnej SIM karte so smartfónom i sekundárnej SIM karte na svojom tablete.

Za každú SIM kartu na zdieľanie dát zaplatí zákazník 2,99€ mesačne, ak je viazaný na Happy, resp. 3,99€ mesačne pri využívaní bez viazanosti. Karta so zdieľaním dát podporuje aj surfovanie v 4G sieti a cez Happy možno dokúpiť aj extra dáta pre prenosy plnou rýchlosťou.

Ako hodnotíte zmeny, ktoré spravil Telekom? 

Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe.