Úvod Aplikácie Taxikári v Londýne protestujú, šikovná aplikácia ponúka oveľa lacnejšiu prepravu

Taxikári v Londýne protestujú, šikovná aplikácia ponúka oveľa lacnejšiu prepravu

12

Viete o tom, že vďaka aplikáciám si môžete naštartovať seriózny biznis? Stačí, ak nájdete dieru na trhu a veci správne podchytíte. Presne to urobila služba Uber, ktorá ponúka taxislužby vo viac než stovke veľkých miest po celom svete. Nie všade ju však prijali s takým „nadšením“, ako v Londýne.

Tí z vás ktorí už navštívili Londýn pravdepodobne vedia o obrovských sumách, ktoré si taxikári za svoje služby nechávajú platiť. V meste existujú dve veľké taxislužby s podobnými cenníkmi a nikto ďalší nie je vítaný. To však využila služba Uber, ktorú môžete využiť vďaka aplikácii vo svojom smartfóne. Nie len že je lacnejšia, ale už dopredu si môžete pozrieť fotku vodiča, ktorý vás odvezie a v prípade nespokojnosti ľahko podáte sťažnosť.

Uber však kradne typickým čiernym Londýnskym taxíkom zákazníkov. Taxikári stratili trpezlivosť, a tak podali vládnej organizácii Transport of London podnet na prešetrenie celej veci. Podľa nich totiž Uber podniká nelegálne, keďže taxametre nie sú vo Veľkej Británii v súkromných vozidlách povolené. Transport od London sa však celou vecou odmietol zaoberať.

Taxikári teda zoberú veci do vlastných rúk a začiatkom júna zablokujú hlavné ťahy v Londýne. Či sa im táto stratégia oplatí, uvidíme už o necelý mesiac. Možno je čas, aby sa aj v Londýne rozbehla konkurencia a privysoké ceny konečne o pár percent spadli.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab“]