Úvod Novinky FOTO: Tento fotoaparát aj po 2 rokoch v mori stále bezpečne uchoval...

FOTO: Tento fotoaparát aj po 2 rokoch v mori stále bezpečne uchoval všetky fotografie

13

Paul Burgyone pred dvoma rokmi v Tichom oceáne stratil fotoaparát po tom, čo v obrovskom nešťastí stroskotala loď, na ktorej sa plavil. O dva roky neskôr sa mu vrátil a čo viac, získal tak všetky stratené fotografie z rodinných výletov.

Informoval o tom server Vancouver Sun, upozornil na to server Aktuality.

Na začiatok, ako je možné, že niekto bol schopný vyhľadať pravého majiteľa fotoaparátu? No, dve absolventky potápačského kurzu, Tella Osler a Beau Doherty, zhodou okolností prehľadávali práve vrak lode, na ktorej pred dvoma rokmi Paul stroskotal. Po tom čo našli jeho fotoaparát z neho vytiahli pamäťovú kartu a fotografie nahrali do počítača. Tak sa im podarilo identifikovať a následne vypátrať majiteľa.

Paul Burgoyne povedal: „Na karte bolo pomerne dosť fotografií predovšetkým z výletov a rodinných akcií, takže pre mňa majú mimoriadnu cenu. Na ten telefonát do smrti nezabudnem. Už som sa zmieril s tým, že moje spomienky si už cez fotky nikdy neoživím,“ zázraky sa však očividne dejú, a tak sa mu strata fotoaparátu aspoň čiastočne vynahradila.

Je zaujímavé, ako dlho občas vydrží technika. Stalo sa niečo podobné aj vám? Prežil váš smartfón/tablet/PC/fotoaparát niečo, čo rozhodne prežiť nemal? O vaše zážitky sa s nami podeľte v diskusii nižšie.