Úvod Neprehliadnite vlavo Paušály snov existujú! Nájdete ich u českého operátora +4U Mobile

Paušály snov existujú! Nájdete ich u českého operátora +4U Mobile

8

Áno, čítate dobre. Vysnívané paušály neponúka žiadny z veľkých českých alebo slovesnkých operátorov, ale tzv. virtuálny operátor +4U, ktorý funguje v rámcie siete českého T-mobile. A prečo by mal byť vysnívaný? Čítajte ďalej.

Vlastne, ani nazvať +4U Mobile virtuálnym operátorom nie je úplne presné. On je totiž niečo medzi virtálom a tzv. šedým operátorom. Šedý operátor znamená, že svoje, často veľmi výhodné služby ponúka len uzavretej skupine fyzických či právnických osôb, ktoré musia spĺňať isté podmienky.

V prípade +4U to však nebude taký problém, keďže na prístup k ich službám stačí platná e-mailová adresa a bezplatná registrácia na ich stránkach plus4u.net, ktoré nepatria medzi tie naprehľadnejšie, pravdepodobne zámerne. Následne sa Vám sprístupní možnosť objednať si jeden zo skvelých paušálov s neobmedzenými volaniami v rámci +4U a T-mobile CZ a obrovským množstvom mobilných dát už od 149,-Kč (5,46€) mesačne.

ss (2013-11-26 at 01.07.57)

Hoci +4U mobile funguje pod záštitou úspešnej českej IT firmy Unicorn Universe, odporúčame si poriadne prečítať zmluvné podmienky.

Po bezplatnej registrácii sa Vám už otvorí ponuka +4U Mobile tarifov, no tu nekonvenčnosť tohto operátora nekončí. Na využívanie služieb je ďalej potrebné si bezplatne zriadiť VIG+ kartu, ktorú musíte podpísať a osobne prevziať na jednej zo štyroch pobočiek v ČR (Plzeň, Praha, Hradec Králové a Brno). Taktiež kartu SIM si musíte vyzdvihnúť na pobočke (ak neprechádzate z T-mobile CZ).

Ďalším nezvyčajným postupom je platba za služby. +4U musíte totiž povoliť inkaso, alebo garantovať VIG+ kartu zamestnávateľom (priama zrážka z platu). Čo sa inkasa týka, ak by ste k operátorovi nechovali dôveru, každá banka ponúka nastavenie maximálnej povolenej výšky inkasa, takže tu sa nie je čoho báť.

Tarify

Keďže +4U Mobile je prevádzkovaný v rámci sietí českého T-mobile, môžu sa všetky tarify chváliť neobmedzenými volaniami do sietú +4U a T-mobile. Dokopy je k dispozícii 9 tarifov s rôznymi množsvami voľných minút a predplatených dát, pričom najdrahší tarif s neobmedzenými volaniami do všetkých sietí a neskutočným objemom 30GB predplatených dát stojí len 599,-Kč (21,97€). Viacej už v tabuľke nižšie:

ss (2013-11-26 at 01.08.37)

Po vyčerpaní predplateného objemu dát sa Vám rýchlosť internetu zníži na 64/32 kbps. Čo sa tarifikácie týka, tá je 60+1 (po prvej minúte sekundová).

Taktiež ceny v Roamingu (naľavo) a volania do zahraničia (napravo) sú celkom priaznivé:

ss (2013-11-26 at 01.39.08)ss (2013-11-26 at 12.23.30)

Ak sa stanete zákazníkom +4U Mobile, svoje služby a tarify si budete môcť spravovať bežným spôsobom v internetovej samoobsluhe.

Záverom

+4U Mobile je bezkonkurenčne to najlepšie, čo sa dá medzi mobilnými operátormi v Českej Republike a na Slovensku nájsť, no oplatí sa len tým, čo bývajú v ČR. Nechcem tu bez dôkazov nikoho obviňovať z kartelových dohôd, no pri pohľade na tento ceník mám zmiešané pocity. Naozaj nie sú veľkí operátori schpní ponúknuť podobné služby za rovnaké ceny ako +4U Mobile? Zisky majú stále obrovské tak prečo trocha nespustiť z ceny aspoň verným zákazníkom? Myslím si, že pre obyvateľov Českej Republiky stojí operátor +4U Mobile minimálne za zváženie.

Zdroj: Plus4U.net via mobilni-operatori.eu