Úvod Novinky Samsung Galaxy NX je mirrorless fotoaparát s Androidom

Samsung Galaxy NX je mirrorless fotoaparát s Androidom

0
Na verejnosť sa dostala fotografia nového, profesionálne vyzerajúceho fotoaparátu, ktorý Samsung predstaví 20. júna

Len pár hodín po tom, ako JK Shin potvrdil, že spoločnosť predstaví mirrorless (bezzrkadlový) fotoaparát s Androidom sa na internetovú verejnosť dostala prvá fotografia, ktorá zariadenie zobrazila v plnej jeho kráse. Za obrázkom, ktorý zobrazuje zariadenie s názvom Galaxy NX stojí vietnamský web Tinh te. Ide teda o zariadenie, ktoré skutočne spája inteligentné telefóny a kvalitnejšie fotoaparáty.

Ide však o veľký fotoaparát, väčší, než zaužívané kompakty. Samsung Galaxy NX sa rozhodne bude snažiť zaujať poloprofesionálnych a profesionálnych fotografov a to vďaka vymeniteľným objektívom, kvalitne spracovaným telom, hľadáčikom a veľkým displejom pre okamžitú manipuláciu s fotografiami. Od poslednej verzie Galaxy Camera je toto zariadenie vzdialené pekných pár svetelných rokov.

samsung_galaxy_nx2samsung_galaxy_nx3

Podľa článku z Tinh Te, Galaxy NX ponúkne 20.3 megapixelový APS-C senzor, nahrávanie 1080p videa, maximálne ISO 25,600 a dvoj-jadrový Exynos procesor. Zadný displej disponuje „vysokým rozlíšením“ a veľký je 4.3 palca. O konektivite bohužiaľ nepadlo žiadne slovo, no vzhľadom na to, že na displeji vidíme príjem signálu predpokladáme, že Samsung prichystal aj 3G verziu.

samsung_galaxy_nx1

Samsung pred pár dňami predstavil Samsung Galaxy S4 Zoom, ktorý je určený pre drvivú väčšinu spotrebiteľov. Samsung Galaxy NX by mal byť teda určený pre tých ľudí, ktorým výkon Galaxy S4 Zoom nevyhovuje a od fotoaparátu s Androidom by očakávali viac. O cene sa dá momentálne len špekulovať, predpokladáme, že sa nebude jednať o najlacnejšie zariadenie. Všetko by sme sa mali dozvedieť na udalosti, ktorú Samsung naplánoval na 20. júna.

Samsung Galaxy Camera GC100 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>


[poll id=“125″]

Zdroj: Tinh te via AndroidCentral