Úvod Aplikácie WhatsApp CEO tvrdí, že majú viac užívateľov ako Twitter a viac správ...

WhatsApp CEO tvrdí, že majú viac užívateľov ako Twitter a viac správ ako Facebook

0

Populárnu cross-platformovú aplikáciu určenú pre komunikáciu, WhatsApp, si obľúbili milióny ľudí, čo spôsobilo, že táto služba prekonala niekoľko známych nástrojov pre komunikáciu. Dnes na pódium konferencie D: Dive Into Mobile vystúpil aj WhatsApp CEO Jan Koum, ktorý povedal, že ich službu využíva viac ľudí, než Twitter, ktorý len prednedávnom oslávil 200,000,000 mesačných používateľov. Aplikácia okrem toho denne spracuje cez 18 miliárd správ, zatiaľ čo cez Facebook denne prefrčí „len“ 10 miliárd správ. Narozdiel od oboch gigantov si WhatsApp zachováva nevinnú tvár a do svojej aplikácie nezahrnul žiadne reklamy. Namiesto toho používa 99 centový model, kde si aplikáciu predplatíte na celý rok len za spomínaných 99 centov.

Nechcete byť predsa rušení reklamami, keď sa rozprávate s Vašimi blízkymi.

„Sme striktne proti reklamám,“ povedal Koum na dnešnej udalosti.“ V každodennom živote sme bombardovaní reklamami z každej strany. Nemyslíme si, že smartphone by mal byť ďalším nástrojom na takúto činnosť. Zaradenie reklamy na takéto zariadenie je zlý nápad. Nechcete byť predsa rušení reklamami, keď sa rozprávate s Vašimi blízkymi.“

Koum tvrdí, že aj napriek presunu k platenému modelu im neubudli používatelia. CEO však neprezradil koľko používateľov WhatsApp skutočne má. Úspech WhatsApp sa však nedá poprieť. Koniec koncov, spomínate si ešte na špekulácie o tom, že ich chce odkúpiť Google? „Našim cieľom je postavenie trvalej a nezávislej spoločnosti,“ povedal Koum.

[app]com.whatsapp[/app]

Používate WhatsApp? Zaplatili ste už almužnu vo forme 99 centov, ktoré si za svoje služby aplikácia vypýta po roku používania?

Zdroj: AllThingsD via The Verge