Úvod Výrobcovia Lenovo Nové smartphone Lenovo P770 bude mať veľkú, 3,500mAh baterku

Nové smartphone Lenovo P770 bude mať veľkú, 3,500mAh baterku

0

Zatiaľ čo sa svet technológií neustále mení a vylepšuje všetky súčiastky, ktoré sa momentálne používajú, jedna z nich sa nezmenila až tak ako tie ostatné. Reč je samozrejme o baterke a snahou vylepšiť výdrž smartphonov.

Prvým výrobcom, ktorý zobral túto snahu vážnejšie bola Motorola, ktorej sa do relatívne tenkého tela RAZR MAXX podarilo vložiť až 3,300mAh baterku. Toto sa im podarilo ešte vylepšiť v ich najnovšom RAZR MAXX HD, na čo už však zareagoval aj Samsung, ktorý do nového Galaxy Note II zabalil 3,100mAh.

Vyzerá to tak, že Lenovo bude ďalším výrobcom, ktorý sa pustí do vojny s neustále malou výdržou baterky. Podľa najnovších informácií totiž vypustí smartphone, ktorý v sebe nesie 3,500mAh baterku.

Volá sa Lenovo P770 a zdá sa, že Lenovu sa podarilo vložiť vysoko-kapacitnú baterku do tela, ktoré aj naďalej ostalo tenké. Uniknutá fotka zariadenia nám síce neukazuje profil zariadenia, no nezdá sa nám, že by bolo až príliš hrubé.

Samotné zariadenie pobeží na dvoj-jadrovom procesore MediaTek MT6577 s taktom 1.2GHz, 1GB RAM. Ďalej na ňom nájdeme 8MPx fotoaparát a 4.5 palcový qHD displej (960 x 540). Rozlíšenie je v porovnaní s najnovšími smartphonami, ktoré už začali používať 1080p fullHD displeje malé, no to pridá zariadeniu ešte dlhšiu výdrž.

Čo sa týka samotného smartphonu, nebojte sa, tak skoro ho na „starom kontinente“ nestretneme. Lenovo je aj napriek ich veľkému menu relatívne malá spoločnosť, hlavne keď sa jedná o smartphony. Nič to však nemení na fakte, že by sme radi videli väčšie baterky o všetkých zariadeniach. Ste spokojní s výdržou baterky na Vašom zariadení?

Zdroj: Phandroid