Úvod Neprehliadnite vlavo Spoločnosť Zynga ryžuje: Zisk za prvý kvartál 321 miliónov dolárov

Spoločnosť Zynga ryžuje: Zisk za prvý kvartál 321 miliónov dolárov

0

Začiatok tohto roka priniesol dobré výsledky pre mnoho technologických firiem (okrem HTC) a Zynga, ktorá sa zaoberá vývojom hier patrila medzi ne. Spoločnosť zverejnila za prvý kvartál zaujímavé čísla.

Firma vykázala v prvom štvrťroku 2012 rekordné tržby 321 miliónov dolárov. To znamená medziročné zlepšenie o 32% a dôvodov na oslavu je viac. Zynga zaznamenala 65 miliónov denných aktívnych užívateľov (súčasťou sú aj hry na Facebooku), čo znamená zvýšenie o 6%. V porovnaní s 1. štvrťrokom 2011 sa počet mesačných unikátnych užívateľov zvýšil o 25 percent na 146 miliónov.

Pokiaľ ide o počet platiacich unikátnych mesačných užívateľov, 3,5 milióna ľudom nevadilo platiť za hry spoločnosti v 1.štvrťroku 2012. Zynga tiež uviedla, že spoločnosť mala 21 miliónov mobilných aktívnych používateľov v 1. štvrťroku 2012, čo je výrazné zlepšenie oproti 12 miliónom mobilných aktívnych používateľov v predchádzajúcom štvrťroku.

Budúcou stratégiou spoločnosti bude zvýšenie monetarizácie zavedením viac in-app nákupov, ktoré sa ukázali byť veľmi zaujímavé po finančnej stránke. Zynga ďalej plánuje vydať viac mobilných hier v roku 2012 pre platformu Android a tak udržať zdravý rast firmy.

 

[androiduthority.com]