Úvod Neprehliadnite vlavo Google Nexus tablet za 150$?

Google Nexus tablet za 150$?

5

To, že Google chce vstúpiť na trh s tabletmi je známe už dlhšie, no teraz sa objavili nejaké viac-menej pravdivé informácie, ktoré by nám mali pripravovaný Nexus tablet priblížiť.

7 palcový tablet pre Google vyrobí spoločnosť Asus, a na trh by mal prísť niekedy v máji tohto roku. Tablet bude zrejme útočiť pozíciu Kindle Fire o čom svedčí aj cena, ktorá má byť podľa niektorých zdrojov dokonca iba 150$! My skôr počítame s cenovkou niekde medzi 200 až 250 dolármi. O vypustení tabletu na trh naznačuje aj transformácia Android Marketu na Play Store kde nájdeme pod jednou strechou aplikácie a u nás, žiaľ, nedostupné knihy,filmy a hudbu. Práve Play Store má byť multimediálnou základňou pre tento tablet na ktorom všetky jeho služby využijeme naplno.

 

 

Vzhľadom na cenu môžeme očakávať absenciu štvorjadrového procesoru od Nvidie, Tegra 3, o ktorom sa povrávalo že bude srdcom Nexus tabletu. Viac sa prikláňame k dvojjadrovému procesoru a Asus dá pravdepodobne prednosť výrobcovi Qualcomm. Určite bude zaujímavé si počkať na oficiálnu špecifikáciu a príchod Nexus tabletu považujem za momentálne druhú najočakávanejšiu Android novinku. Tou prvou je rozhodne príchod Samsungu Galaxy SIII.

 

Zdroj:androidnext.de