Úvod Aplikácie Návod: Ako Dostať Najviac z Google Kalendára

Návod: Ako Dostať Najviac z Google Kalendára

5

Tiež máte niekedy pocit, že deň by mal mať viac ako 24 hodín? Medzi školou, prácou, stretnutiami, vybavovačkami a konečnými termínmi, ten pocit niekedy mám. Váš čas je drahocenný a so všetkými týmito vecami na krku je celkom jednoduché ho nechať pretiecť pomedzi prsty. Našťastie máme jednu úžasnú pomôcku, ktorá je zabudovaná priamo do vášho Androidu. Pomôže vám prevziať kontrolu nad tým, kde a ako strávite váš čas – je to váš kalendár! A je v ňom oveľa viac než si myslíte!

Prehľad Týždňa na PC
Prehľad Týždňa na PC

Všetci s telefónom, v ktorom je Android si pravdepodobne do svojho kalendára pridali udalosť a možno dokonca aj opakujúcu sa udalosť. Z mojej skúsenosti však môžem povedať, že veľa ľudí ani netuší, čo všetko Android Kalendár dokáže!
Mal som už v rukách veľa operačných systémov, od Blackberry a iPhonu, taktiež WebOS a Windows Phone ale kalendár v Androide je rozhodne môj najobľúbenejší – je to dokonca jedna z mojich najobľúbenejších častí Androidu!

Prečo mi to teda vyhovuje?

  • Google Kalendár!
  • Integrovaná synchronizácia s Google Kalendárom
  • Týždenný Prehľad
  • Farebné kódovanie a prispôsobenie

Google Kalendár a Synchronizácia

Pridávanie udalostí z vášho telefónu je výborné pre rýchle naplánovanie nejakej návštevy alebo termínu – ale pre naplánovanie celého mesiaca vám zaberie viac času, než ušetrí. Povedzme, že ste študent a chcete mať svoj rozvrh, všetky vaše projekty, prednášky, skúšky a konečné termíny – všetko v jednom kalendári. S Google Kalendárom vám to na počítači bude trvať možno 40 minút a potom sa to automaticky ocitne vo vašej ruke v podobe vášho Android Kalendáru, pre zvyšok semestru! Po tom, ako si to prvý krát nastavíte už nebudete mať problém si to v budúcnosti zmeniť.

Týždenný Prehľad a Farebné Kódovanie

Rád si plánujem veci aj vizuálne. S týždenným prehľadom si môžete prezrieť všetky hodiny týždňa naraz. Táto funkcia vám to uľahčí, ak sa blíži konečný termín, keď budete vyťažení a keď budete mať nejaký voľný čas, ktorý sa dá nejako využiť. S farebným kódovaním viete jednoducho a rýchlo identifikovať a uprednostniť udalosti – bez toho aby ste si ich vôbec prečítali – a farby si môžete nastaviť podľa seba. Napríklad ja si konečné termíny, testy a podobné veci farbím na červeno.

Takže niektorí z vás už Google Kalendár použili aj pred prečítaním tohoto článku ale pre tých, ktorí ho ešte nevyskúšali máme pár rýchlych krokov ako ho nastaviť pre plnú prevádzku.

 

Nastavenie (z vášho PC!)

  1. Choďte na www.google.com/calendar
  2. Prihláste sa s vaším google účtom.
  3. Kliknite na ikonku zubatého kolieska vpravo hore, potom zvoľte Nastavenia Kalendára.
  4. Vľavo hore vyberte „Kalendáre“.
  5. Vyberte „Vytvoriť nový kalendár“ a vytvorte si kalendáre, ktoré budú určené pre rôzne typy udalostí, ako napríklad práca, prednášky, učenie, konečné termíny – buďte špecifickí alebo všeobecní, záleží na tom, ako to vyhovuje vám. Keď si vytvoríte všetky kalendáre, kliknite na „Späť na kalendár“.
  6. Na ľavej strane obrazovky, pod „Moje kalendáre“ si môžte zmeniť farbu vašich kalendárov a pridať alebo odstrániť ich z hlavného kalendáru.
  7. Teraz už môžete začať vytvárať udalosti! (použite funkciu opakujúcich sa udalostí a bude to oveľa jednoduchšie)
  8. Pokiaľ používate rovnaký google účet na svojom telefóne ako pre kalendár na počítači a synchronizácia (a auto synchronizácia) je zapnutá – aj pod „Účty a Synchronizácia“ – všetko, čo spravíte na Google Kalendár sa zázračne objaví aj na vašom telefóne!
  9. Ak si chcete nastaviť aj upozornenia, choďte späť na „Nastavenia Kalendára“, potom „kalendáre“. Každý kalendár má svoje vlastné nastavenia upozornení, takže napríklad si môžete nastaviť kalendár „konečných termínov“ aby vás upozornil 12 hodín pred udalosťou. Tieto upozornenia sa potom zobrazia na lište upozornení, na vašom Android telefóne.
  10. Ak však chcete naozaj výborný widget pre kalendár, zaobstarajte si „Pure Grid Calendar Widget“ z marketu, odkaz je pod článkom. Nestojí veľa a rozhodne za to stojí! Dokáže zobraziť týždenný prehľad vašeho kalendára priamo na jednej z vašich obrazoviek! Taktiež sa dokáže integrovať do aplikácií ako Astrid – takže na svojom kalendári nájdete aj veci, na ktoré nemôžete zabudnúť.

Slovo na Záver:

Kalendár na vašom telefóne sa môže zdať úplne obyčajný, ale keď sa použije spolu s Google Kalendárom, dokáže to byť veľmi silná pomôcka proti boju s nedostatkom času. Keď príde rad na plánovanie, tak je samozrejme veľa možností, ako to spraviť. Najdôležitejšia vec však je, aby to sedelo vám. Boli by sme radi, ak by ste nám dali vedieť viac o tom, ako si svoje dni plánujete vy :-)

[app]org.koxx.pure_grid_calendar[/app]