Úvod Zariadenia Novinka čínskeho výrobcu Yongnuo: Bezzrkadlovka s OS Android a objektívmi Canon

Novinka čínskeho výrobcu Yongnuo: Bezzrkadlovka s OS Android a objektívmi Canon

1
Yongnuo-YN450

Čínska spoločnosť Yongnuo zaujala pozoruhodným „hybridom“, bezzrkadlovým fotoaparátom s označením YN450. Označenie je dočasné. Zvučnejšie pomenovanie vzíde zo súťaže organizovanej pre verejnosť.

Finálny názov teraz nie je dôležitý. Zariadenie pôsobí ako seriózny fotoaparát, ktorý si prevzal niektoré schopnosti z inteligentných mobilných telefónov. Má dokonca selfie kameru.

Obraz sa premieta na 4/3 obrazový snímač, ktorý má rozlíšenie 16 Mpx a poradí si aj s takým 4K videom pri 30-tich snímkach za sekundu. Fotografie prirodzene vyhotoví v bezstratovom formáte (RAW).

Výkon fotoaparátu má na starosti 8 jadrový, bližšie nešpecifikovaný procesor Qualcomm, 3 GB operačná pamäť, 32 GB rozšíriteľné úložisko, 4000 mAh batéria a operačný systém Android vo verzii 7.1 Nougat. Prítomné je aj GPS či napr. 3,5 mm audio rozhranie.

Yongnuo YN450
Yongnuo YN450

Kľúčom k obrazovej výkonnosti je kompatibilita s objektívmi Canon s bajonetom EF. Označenie odkazuje na Electro-Focus, elektronické automatické zaostrovanie. Celé zariadenie sa ovláda cez 5-palcový dotykový displej (1080p) na zadnej strane.

Viac informácií o produkte zatiaľ známych nie je, a to platí aj o cene či napr. ukážkových snímkach. Výhodou použitia OS Android v takomto zariadení môže byť automatické zálohovanie fotografií do služby Google Fotky alebo do iných internetových úložísk.

Snímky sa môžu jednoduchšie zdieľať na sociálne siete, prenášať do smartfónov alebo upravovať v podporovaných aplikáciách. S niečím podobným už experimentoval Samsung.

samsung galaxy camera
Samsung Galaxy Camera

V roku 2012 predstavil zariadenie Samsung Galaxy Camera. Dalo by sa povedať, že išlo o Samsung Galaxy S3 s väčším objektívom s 21-násobným optickým priblížením. Kvality DSLR fotoaparátov ale nedosahoval a ďalšia generácia sa už na trhu neobjavila, za čo zrejme mohol nezáujem zo strany spotrebiteľov.

Či sa Yongnuo YN450 na trhu uchytí môžeme zatiaľ iba hádať.