Samsung podľa očakávania predstavil aj nové slúchadlá Galaxy Buds Live, ktoré už na prvý pohľad zaujmú svojim dizajnom. Netradičný tvar, ktorý pripomína fazuľu, má svoje opodstatnenie.

Tým je samozrejme ergonómia. Plne bezdrôtové slúchadlá by mali dokonale sadnúť do každého ucha. Vnútorné komponenty slúchadiel sú usporiadané horizontálne.Slúchadlá nevyčnievajú z uší a sú navrhnuté tak, aby sa dali pohodlne nosiť aj celý deň. Alebo skôr dovtedy, kým im nedôjde batéria. Slúchadlá majú v tele malý vetrací otvor, ktorý eliminuje nepríjemný pocit z upchatých uší.

Galaxy Buds Live boli vyrobené tak, aby vyzerali ako módny doplnok. Majú lesklú povrchovú úpravu a ich puzdro je inšpirované šperkovnicou. Vonkajším vplyvom odolajú na úrovni normy IPX2. Znesú teda ľahký dážď alebo pot.

O kvalitnú reprodukciu zvuku sa starajú 12 mm meniče s basovým kanálom a technológie spoločnosti AKG. Výrobca sľubuje bohatý, kryštálovo čistý zvuk a hlboké basy. K dispozícii je aktívne potláčanie okolitého hluku, ktoré je podporované 3 mikrofónmi.

Slúchadlá vedia filtrovať hlboké tóny a šum pozadia (napr. hluk na vlakovej stanici), no zároveň zachovajú zreteľnú počuteľnosť ľudských hlasov alebo napr. rôznych hlásení.

Špeciálny kodek výrobcu zaisťuje, aby hudba hrala bez prerušenia aj pri slabom bezdrôtovom pripojení. Docieli to automatickou zmenou bitovej rýchlosti. Pomocou technológie Microsoft Swift Pair dokážete slúchadlá jednoducho spojiť s vašim PC.

Pre hráčov je pripravený Herný režim, ktorý zabráni oneskoreniu zvuku pri hraní hier. Slúchadlá Galaxy Buds Live sa dajú ovládať dotykovo. Jedným ťuknutím zastavíte alebo spustíte prehrávanie, dvojitým ťuknutím prejdete na ďalšiu skladbu a trojitým ťuknutím sa vrátite na predchádzajúcu skladbu.

Ovládanie pomocou dotykov si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Slúchadlá dokážete ovládať prostredníctvom digitálnej asistencie Bixby aj hlasom. Výdrž na jedno nabitie sa líši od spôsobu, akým budete slúchadlá používať.

Pri aktívnej funkcii potláčania hluku a Bixby Voice Wake-up slúchadlá vydržia na jedno nabitie prehrávať hudbu 5,5 hodiny. S nabíjaním v puzdre sa výdrž predĺži na 20 hodín. Pri vypnutom ANC a Bixby Voice Wake-up výdrž stúpne na 8 hodín (29 hod. celkovo).

Pri hlasových hovoroch je výdrž kratšia. So zapnutým aktívnym potláčaním hluku dosahuje 4,5 hodiny (17 hod. celkovo), pri vypnutom ANC 5,5 hodiny (19 hod. celkovo). 5 minút rýchleho nabíjania zabezpečí 1 hodinu prehrávania hudby. Po ruke je tiež bezdrôtové nabíjanie Qi.

Slúchadlá využívajú pre pripojenie k zariadeniam štandard Bluetooth 5.0. Rozumieť si budú so zariadeniami s OS Android 5.0 a novším alebo iOS 10 a novším (od iPhone 7).

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung Galaxy Buds Live sa u nás začnú predávať 21. augusta 2020 za maloobchodnú odporúčanú cenu 189 € (biela, čierna a bronzová farba).