Úvod Zariadenia Tablety Samsung by nemal zabudnúť ani na novú generáciu high-end tabletu Galaxy Tab...

Samsung by nemal zabudnúť ani na novú generáciu high-end tabletu Galaxy Tab S4

0
Galaxy Tab S3
Prémiový Android tablet - Samsung Galaxy Tab S3

Jeden z najlepších tabletov s OS Android, ak nie najlepší, vyrába Samsung. Model Galaxy Tab S3 je nekompromisným high-endom s prémiovou konštrukciou a veľkým, ultra jemným AMOLED displejom, ktorý môžete ovládať dotykovým perom S Pen.

Predaj tabletov stagnuje a niektorí výrobcovia z tohto segmentu pomaly a nenápadne cúvajú. Tablety ale máme radi, hoci sa ani zďaleka nepredávajú tak, ako smartfóny. Svojich zákazníkov ale stále majú.

Koncom tohto mesiaca pravdepodobne spoznáme nový high-end tablet z dielne spoločnosti Huawei. Nemusí byť sám. Najnovší výpis z testovacieho štandardu GFXBench celkom verne naznačil, že Samsung chystá novú generáciu tabletu Galaxy Tab S4.

Zatiaľ ťažko povedať, či ju Samsung predstaví spolu so smartfónmi Galaxy S9 na MWC 2018 alebo až o pár týždňov neskôr. Súčasná generácia bola predstavená v roku 2017 práve na podujatí Mobile World Congress.

Galaxy Tab S4
Samsung Galaxy Tab S3

Isté ale je, že sa môžeme tešiť na 10,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2560 x 1600 pixelov, 4 GB RAM, 64 GB ROM, najnovší Android 8.0 Oreo alebo 12 a 8 Mpx fotoaparáty. Výpis nespomína procesorovú sadu. GPU jednotka Adreno 540 však naznačuje použitie sady Snapdragon 835.

Je jasné, že Samsung na vrcholovom tablete šetriť nebude podobne, ako na vrcholových smartfónoch. Skôr nás zaujíma dizajn. Súčasná generácia ešte disponuje domovským tlačidlom pod displejom a dvoma kapacitnými ovládačmi po jeho stranách.

Táto koncepcia odišla do minulosti so smartfónmi Samsung Galaxy S8 a opustila ju už aj vyššia stredná trieda Samsung Galaxy A8. Novému tabletu by prevedenie s tenkými rámikmi bez tlačidiel náramne pristalo. Informácií je málo rovnako, ako aj času. MWC otvára svoje svoje brány o pár dní a až tam sa dozvieme všetky, nielen tieto dôležité detaily.