Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9: Prvý render s nasadeným krytom a kódové označenia

Samsung Galaxy S9: Prvý render s nasadeným krytom a kódové označenia

0
Samsung Galaxy S9
Údajný Samsung Galaxy S9 s nasadeným krytom © BGR

Budúcoročná hviezda kórejského giganta Samsung sa pomaly začína objavovať na verejnosti. Samsung Galaxy S9 opomenul Evan Blass a niečo prihodil aj výrobca príslušenstva Ghostek v znení zdroja z BGR.

Po minulé roky sme spoznali podobu ešte nepredstavených Samsung zariadení prostredníctvom prvotných renderov, ktoré smartfóny zobrazovali s nasadeným krytom. Niečo podobné tu máme tento rok opäť, no tentokrát nie je súčasťou materiálov príslušenstvo od výrobcu UAG.

V masívom odolnom kryte značky Ghostek má byť vnorený práve očakávaný Samsung Galaxy S9. K renderu by sme ale pristupovali skôr s nedôverou. Zatiaľ je totižto jediný, nepredchádzala mu žiadna zverejnená CAD schéma a ani iné indície.

Ak sa ale na render predsa len zameriame, zistíme, že z prednej strany veľa zmien nedostaneme. Ani nemusíme. Aj tento rok bude samozrejmosťou vysoký Infinity displej, ktorý obsadí väčšinu prednej plochy zariadenia. Maximálne dôjde k miernemu zoštíhleniu už beztak úzkych horizontálnych rámikov.

Samsung Galaxy S9
Údajný Samsung Galaxy S9 s nasadeným krytom © BGR

Zaujímavejšie je na tom zadná strana. Dizajn, ktorý zobrazuje, by sme veľmi nepripísali tvorcom Samsungu. Predstavuje síce duálne prevedenie fotoaparátov, ktorých použitie sa očakáva, no sú umiestnené nad sebou, vertikálne. Taký Samsung Galaxy Note 8 má dve oči duálneho fotoaparátu umiestnené vedľa seba.

Nové je aj umiestnenie snímača odtlačkov, ktoré pri tohtoročných high-end modeloch Samsungu kritizoval snáď každý. Po novom má byť snímač na dosah prstov a nemali by sme sa nechtiac dotýkať šošoviek fotoaparátov.

Podľa spoľahlivého informátora Evana Blassa spoznáme v začiatkoch roka 2018 dve verzie smartfónu Samsung Galaxy S9. Opäť klasickú a opäť väčšiu verziu s prívlastkom Plus.

Evan Blass hovorí o pracovných pomenovaniach Star 1 s kódovým označením SM-G960 a Star 2 pri kóde SM-G965.

Samsung Galaxy S9 predstavenie

Ak si zaspomíname na prvú polovicu tohto roka, súčasné generácie Galaxy S8 boli predstavené 29. marca. Tento rok by malo dôjsť k predstaveniu o niečo skôr. Do úvahy pripadá významné podujatie Mobile World Congress, ktoré sa koná koncom februára v Barcelone.

Samsung ale rád organizuje udalosti vo vlastnej réžii a ani na budúci rok tomu zrejme nebude inak. Pokiaľ by chcel väčšinu technologickej pozornosti strhnúť na seba, Samsung Galaxy S9 predstaví ešte pred MWC 2017.

Bez podrobnejších informácií však stále nemôžeme hovoriť o ničom inom, ako o hrubých špekuláciách.