Úvod Samsung Galaxy A5 (2018) Samsung Galaxy A5 (2018): Prvé obrázky potvrdzujú luxusný dizajn a vysoký displej

Samsung Galaxy A5 (2018): Prvé obrázky potvrdzujú luxusný dizajn a vysoký displej

7
samsung galaxy A5

Samsung Galaxy A5 pre rok 2018 sa konečne viac poodhalil. Tak ako mnoho krát predtým, aj teraz je ešte nepredstavený smartfón kórejského výrobcu vyobrazený s nasadeným krytom. 

Včera sa nám takýmto spôsobom dokonca ponúkol údajný Samsung Galaxy S9. Samsung Galaxy A5 (2018) na snímkach oblieka kryty výrobcu Olixar. Smartfón našťastie úplne neskrývajú, čiže vieme celkom presne odhadnúť jeho podobu.

Čo je dôležité, vzhľad korešponduje so skoršími špekuláciami. To znamená, že nový model strednej, poprípade vyššej strednej triedy dostane do výbavy nekonečný displej s pomerom strán 18:9 a pravdepodobne s FHD+ rozlíšením.

Samsung Galaxy A5 2018

Inak prémiový model strednej triedy tak bude pôsobiť ešte prémiovejšie, keďže bude mať vzhľadom bližšie k vlajkovej lodi Galaxy S8. Poteší tiež nové umiestnenie snímača odtlačkov, ktoré poputuje pod samostatný fotoaparát.

Poloha na prednej strane ale bude niektorým užívateľom chýbať. Takisto nemôžeme počítať s duálnym fotoaparátom. Dá sa predpokladať, že rozmery a váha novej generácie príliš neodskočia od tej súčasnej.

Samsung Galaxy A5

Samozrejmosťou bude konektor USB C, kovová konštrukcia s prekrytím zo skla po oboch stranách, alebo čipset Exynos 7885. Na niektorých trhoch bude výkon zastrešovať zrejme Snapdragon 660. Novinka by mala dokonca obsahovať Bluetooth najnovšieho štandardu 5.0.

Tohtoročný Samsung Galaxy A5 bol síce drahší, ale veľmi podarený. Uvidíme, čo nás počká v budúcom roku. Snáď to nebude sklamanie.