Úvod Smartphony Dohady Samsung má priniesť nekonečný displej aj do strednej triedy. Galaxy A5 a...

Samsung má priniesť nekonečný displej aj do strednej triedy. Galaxy A5 a A7 (2018) na prvých nákresoch

3
Galaxy S8
Infinity displej Samsung Galaxy S8

Väčšina pozornosti pri značke Samsung smeruje k vlajkovým lodiam, no prehliadať by sa nemala ani stredná trieda. V názvosloví Samsungu nesie označenie Galaxy A a v budúcom roku môže byť zaujímavejšia ako obvykle.

Smartfóny Galaxy A línie mali vždy veľa spoločného s vlajkovými a drahšími súrodencami. Tlačidlo pod displejom, obvyklý tvar, softvérové možnosti, funkcie fotoaparátu, rýchle nabíjanie…

Nová generácia bude pokračovať v nastolenom trende a budúcoročné modely Galaxy A5 a Galaxy A7 prevezmú inovácie z tohtoročných vlajkových modelov Galaxy S8, resp. Galaxy Note 8.

To znamená jedno. Samsung do strednej triedy prinesie úchvatný Super AMOLED displej s minimálnym orámovaním. Je príliš skoro na to, aby sme sa bavili o veľkosti uhlopriečky, pomere strán, rozlíšení či iných detailoch.

Galaxy A5 2018

Takzvané nekonečné prevedenie displeja naznačuje náčrtok prednej strany smartfónu, ako aj nákresy ochranných krytov. Z nich vyplýva, že budúcoročná dvojica Galaxy A smartfónov bude mať snímač odtlačkov na zadnej strane, hneď pod fotoaparátom.

Nie vedľa fotoaparátu ako Galaxy S8 a Galaxy Note 8. Toto umiestnenie kritizoval snáď každý a poloha pod displejom bude pre prsty rúk predsa len hmatateľnejšia.

Samsung Galaxy A5 a A7 (2018) obdržia USB typ C konektor, ktorým sú vybavené už súčasné vrcholové generácie. Počíta sa aj s 3,5 mm audio konektorom. Na hrane zariadení pribudne jedno tlačidlo, s ktorým vývojári tretích strán v posledných mesiacoch urputne bojovali.

Galaxy A5 2018

Ovládač pre aktiváciu digitálneho asistenta Bixby sa snažili v rámci vlastných aplikácií prekonfigurovať tak, aby mu bolo možné priradiť akúkoľvek inú funkciu. Samsung následne vydal aktualizáciu, ktorá tento zásah eliminovala.

Následne vznikla ďalšia aplikácia, ktorá opäť dokázala Bixby tlačidlo premapovať. Nakoniec Samsung (čiastočne) povolil a sám pridal do systému nastavenie, pomocou ktorého môžete tlačidlo Bixby jednoducho vypnúť.

Samsung Galaxy A zariadenia s rokom uvedenia 2018 si odložíme bokom, keďže prakticky ešte neexistujú. Je ale viac ako isté, že ich v budúcom roku dobehne najväčšia inovácia od čias ich vzniku.