Úvod Zariadenia Bluetooth 5.0 v strednej triede? Samsung Galaxy A5 (2018) opäť na pretrase

Bluetooth 5.0 v strednej triede? Samsung Galaxy A5 (2018) opäť na pretrase

1

Certifikáciou organizácie Bluetooth SIG prešiel čipset Exynos 7885, ktorý pochádza z produkcie kórejského Samsungu. Sada strednej triedy má poháňať smartfóny Galaxy A5 a Galaxy A7 pre rok 2018.

V spojení s týmito dvoma smartfónmi sa skloňoval aj čipset Snapdragon 660. Samsung Galaxy A5 a Galaxy A7 (2018) s čipsetom Snapdragon 660 by sme mali nájsť na čínskom trhu.

Do našich regiónov poputujú verzie, ktorých výkon zastreší práve 14nm Exynos 7885. Certifikácia čipsetu organizáciou Bluetooth SIG prezradila dôležitý detail. Očakávané smartfóny strednej, alebo presnejšie skôr vyššej strednej triedy, budú pracovať so štandardizovanou technológiou Bluetooth 5.0.

Štandard Bluetooth 5.0 je rýchlejší, prenesie viac dát, má väčší dosah a k smartfónu dokážete pripojiť aj viac ako len jedno bezdrôtové príslušenstvo.

Galaxy A5
Exynos 7885 v databáze Bluetooth SIG

Bluetooth 5.0 sa vo väčšine prípadov spomínal pri vlajkových lodiach, medzi ktoré patria aj zariadenia Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ či Galaxy Note 8. O smartfóne Galaxy A5, resp. A7 sa hovorí, že bude takou menšou verziou Galaxy S8.

Postarať sa o to má nekonečný displej takmer v identickej podobe, v akej sme ho spoznali pri vlajkovom Galaxy S8. Bluetooh 5.0 podobnosti s drahším bratom iba nahráva. Tohtoročný Samsung Galaxy A5 nepatril medzi najlacnejšie zariadenia zo strednej triedy. Skôr naopak.

Uvidíme, akú cenu Samsung nastaví pri novej generácii. O oficiálnom predstavení zatiaľ nepadlo ani slovo, čiže musíme stále čakať.