Nádherný UMIDIGI Crystal sa blíži rýchlejšie, než sme očakávali. Výrobca po dlhom naťahovaní konečne zverejnil špecifikácie. Zariadenie nám bolo poodhalené ešte v máji, samotný výrobca však doteraz pracoval na doladení každého jedného detailu.

Chcel zaručiť, aby ste za svoje ťažko zarobené peniažky dostali prvotriednu kvalitu. Zatiaľ to vyzerá tak, že sa mu to podarilo, a to s veľkým prehľadom. Tu sú niektoré hlavné aspekty, o ktorých by ste mali vedieť.

Gorilla Glass 4, bezrámikový displej

Najzaujímavejšou časťou akéhokoľvek smartfónu by mal byť jedno displej. V prípade UMIDIGI Crystal ide prirodzene o jeho bezrámikovú krásu, ktorá je prekrytá krycím sklom Gorilla Glass 4. Zobrazovací panel je veľký 5,5 palcov a disponuje Full HD rozlíšením. Na displeji si výrobca dal skutočne záležať. Oproti predchádzajúcej generácii spotrebuje až o 30 % menej energie. Okrem toho, prekrytý je 2.5D sklom, takže jeho používanie bude už tradične vynikajúce.

Osemjadrový procesor, 4 GB RAM a 64 GB úložisko

Spoločnosť UMIDIGI si pripravila hneď niekoľko konfigurácii modelu Crystal. Ten najvýkonnejší model ponúka osemjadrový procesor s taktom 1.5 GHz, slušné 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Uspokojení by mali byť všetci hráči, resp. konzumenti obsahu. Koniec koncov, ten kto už skúsil pozerať videá na bezrámikovom displeji mi dá určite za pravdu, že ide o podstatne lepší zážitok. Základná verzia Crystalu ponúkne 2 GB RAM a 16 GB úložisko čo by malo byť na obslúženie štvorjadrového procesora viac než dosť.

Duálny fotoaparát a Android 7.0 Nougat

UMIDIGI Crystal na svojej zadnej strane ponúka duálny fotoaparát, ktorý je podľa slov výrobcu schopný spracovať viac svetla a tým vyprodukovať kvalitnejšie snímky. Senzory zároveň pracujú aj s hĺbkou snímky, takže tešiť sa môžeme aj na efekty rozostreného pozadia.

Okrem toho, telefón prichádza s predinštalovaným Android 7.0 Nougat, vďaka čomu získate všetky nové funkcie. Spolu so základnou funkcionalitou si budete môcť užiť aj snímač odtlačkov prstov zabudovaný do zadného panelu, hneď pod fotoaparát vďaka čomu ostáva celý dizajn príjemne symetrický.

UMIDIGI Crystal už výrobca zaradil do svojej ponuky, prejaviť oň záujem môžete na tejto adrese. Samotný predpredaj začína už 15. augusta o 12:00 nášho času. Cena začína na 99 dolároch (podľa modelu). Rozposielať sa začína už 20. augusta.