Úvod LG LG V30 LG V30 príde s audio funkciami, aké sme doteraz nevideli v žiadnom...

LG V30 príde s audio funkciami, aké sme doteraz nevideli v žiadnom smartfóne

2
LG V30

Úhlavný konkurent už oficiálne známeho Samsungu Galaxy Note 8 bude predstavený tento štvrtok. Volá sa LG V30 a dnes je opäť o niečo zaujímavejší. Na svoje si prídu milovníci kvalitného zvuku. 

LG odvážne tvrdí, že ich nový vlajkový model príde s funkcionalitou, akú sme v doteraz známych smartfónoch ešte nevideli. Funkcionalita patrí vysoko kvalitnému zvuku, ktorým sa bude model LG V30 pýšiť.

Tak, ako vlaňajšia generácia LG V20, aj nový model dostane do výbavy 32-bitový Quad Hi-Fi digitálny prevodník zvuku. Tentokrát pôjde o nový, vylepšený audio čip, ktorý vznikol v spolupráci s kalifornskou spoločnosťou ESS Technology.

Vďaka pokročilej audio výbave sa stretneme s rôznymi predvoľbami podania zvuku a digitálnymi filtrami, ktoré nám zážitok z počúvania akéhokoľvek obsahu pomôžu ešte viac vylepšiť. Vysokokvalitný a čistý zvuk by sme si mali navyše užívať aj pri bežných slúchadlách.

Lepší pohľad na nastavenia pre prispôsobenie zvuku ponúknu snímky obrazovky nižšie, ktoré pochádzajú práve z modelu LG V30.

LG V30

S LG V30 dokážeme zvuk vo vysokej kvalite aj streamovať. LG si pre tieto možnosti zvolilo technológiu britskej spoločnosti MQA Ltd. Okrem toho nebude kvalitatívnou výnimkou ani bežné nahrávanie cez mikrofóny.

Zvukový prijímač spracuje zvuk v širšom dynamickom rozsahu a bez skreslenia by sme tak mali dokázať zaznamenať tichý šepot, alebo naopak, hlasnú búrku. Tento rok opäť pokračuje partnerstvo s renomovanou spoločnosťou Bang & Olufsen.

V spojení s týmto výrobcom sa spomína iba nekonkrétne celkové vylepšenie zážitku z počúvania. Čo je dôležitejšie, v balení spolu s LG V30 nájdeme aj slúchadlá s logom B&O Play.

Fotoaparát

Pokiaľ v LG nepreháňali, zvuk nebude jedinou bezkonkurenčnou súčasťou modelu LG V30. Už skôr bolo oficiálne známe, že fotoaparát tohto zariadenia príde s najvyššou svetelnosťou, s akou sme sa doteraz pri žiadnom smartfóne nestretli.

Clonové číslo f/1.6 neprekonal ani Galaxy Note 8, ktorý prišiel premiérovo s duálnym fotoaparátom. Jeho hlavný objektív pracuje s clonou f/1.7. Čím je toto číslo menšie, tým je väčší otvor objektívu (clona), cez ktorý dopadá na snímač svetlo.

Počítať tak môžeme s kvalitnými snímkami aj pri zhoršených svetelných podmienkach. Samozrejme rolu tiež zohrá veľkosť pixelov obrazového snímača a ďalšie vlastnosti. Zaujímavo vyzerá šošovka zo skla a použitie optickej aj elektronickej stabilizácie obrazu.

LG V30 bude predstavený 31. augusta 2017 v nemeckom Berlíne, tesne pred zahájením podujatia IFA 2017.