Úvod LG LG V30 Potvrdené: Fotoaparát LG V30 bude disponovať zatiaľ najlepšou svetelnosťou spomedzi všetkých smartfónov!

Potvrdené: Fotoaparát LG V30 bude disponovať zatiaľ najlepšou svetelnosťou spomedzi všetkých smartfónov!

6
LG V30

Ak patríte medzi nadšencov mobilnej fotografie, očakávaný smartfón LG V30 by sa mal nachádzať vo vašej priamej pozornosti. Výrobca oficiálnou cestou potvrdil niektoré vlastnosti pokrokového duálneho fotoaparátu.

Už skôr sa hovorilo, že LG V30 obdrží zatiaľ najnižšie clonové číslo spomedzi všetkých smartfónov. Fotoaparáty súčasných vlajkových lodí pracujú s clonou od f/2.0 po f/1.7.

LG V30 pôjde nižšie, a to až na hodnotu f/1.6. Fotoaparáty už dávno nie sú iba o rozlíšeniach. Ich obrazová kvalita je podmienená ďalšími, nemenej podstatnými faktormi.

Clona funguje podobne ako zrenica ľudského oka. Reguluje množstvo svetla, ktoré dopadá na obrazový snímač fotoaparátu. Čím je clonové číslo menšie, tým viac svetla prejde cez objektív fotoaparátu (menšie číslo = väčší otvor).

LG V30

To automaticky predpovedá lepšiu kvalitu fotografií hlavne pri zhoršených svetelných podmienkach. Pre porovnanie, vďaka clone f/1.6 dopadne na obrazový snímač približne o 25 percent viac svetla ako v prípade typického objektívu s clonou f/1.8.

Pozor, takto nízkou clonou bude disponovať iba jeden fotoaparát z duálneho prevedenia. Druhý snímač poslúži pre tvorbu efektných širokouhlých fotografií v GoPro štýle.

Vylepšeniu sa nevyhla ani samotná šošovka fotoaparátu. LG hovorí o šošovke z krištáľového skla, ktorá dokonalejšie zachytí svetlo v kontraste so šošovkami z plastu.LG V30

Málo? Pokračujeme. Modul fotoaparátu LG V30 prejde diétou. Bude o 20 percent menší ako ten, ktorý sme našli vo vlaňajšej generácii LG V20. O dokonalé ostrenie sa postará laser. Stabilite hlavne video záberov pomôže optická a aj elektronická stabilizácia obrazu.

Juno Cho, prezident mobilnej divízie LG hovorí o významnej inovácii modelu LG V30, s čím sa dá súhlasiť. Nová vlajková loď spoločnosti LG bude predstavená 31. augusta 2017 na pôde nemeckého mesta Berlín.