Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Oficiálne odhalenie smartfónu Samsung Galaxy Note 8 zrejme uvidíme už v auguste

Oficiálne odhalenie smartfónu Samsung Galaxy Note 8 zrejme uvidíme už v auguste

6

Mesto New York a 23. august 2017. Toto miesto a dátum bude podľa najnovších informácií patriť premiére očakávaného veľkého smartfónu Samsung Galaxy Note 8.

Informácie opäť priniesol kórejský ekonomický magazín The Investor, ktorý sa kľúčovými novinkami Samsungu zaoberá pravidelne. So železnou istotou sa na ne spoľahnúť nemôžeme, The Investor sa ale nezvykne príliš mýliť.

Nová generácia tak bude mať obdobie predstavenia spoločné s vlaňajším modelom Galaxy Note 7. Aj ten bol predstavený v auguste, no skôr, na jeho začiatku. GN 7 si odbil premiéru presne 8. augusta 2016.

Pôvodné správy hovorili o plánovanom predstavení v mesiaci september. Samsung mal mierne pozmeniť kurz kvôli inak očakávanej trhovej stratégii.

Boom okolo dua Galaxy S8 pomaly utíchol a vlna najsilnejších predajov končí. Kto Galaxy S8 chcel, ten už ho má. Samsung ešte môže podporiť jeho predaj tzv. cashback akciou, kedy vám pri kúpe vráti časť z kúpnej ceny.

Galaxy Note 8

Takáto akcia je ale v nedohľadne, keďže aktuálne prebieha pri vlaňajších modeloch Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Viac detailov nájdete v >tomto odkaze<.

Ešte dôležitejšie je predbehnúť Apple. Tohtoročné iPhone smartfóny budú nesmierne sledované, keďže sa očakáva predstavenie unikátneho modelu pri príležitosti ich desiateho výročia.

Ak by bol Galaxy Note 8 predstavený súbežne s iPhone 8 niekedy v septembri, je viac ako isté, že by sa mu nedostalo toľko pozornosti. Jej veľkú čas by pohltilo kalifornské jabĺčko.

…meh

Galaxy Note 8Samsung Galaxy Note 8 nemusí na trhu vyskočiť vysoko. Očakávaná inovácia, ktorá mala priniesť snímač odtlačkov prstov pod displej, sa konať nebude. Snímač nájdeme tam, kde ho po Galaxy S8 nechceme vidieť.

Dobrou správou je, že tento typ technológie v septembri zrejme neprinesie ani Apple. Okrem toho má byť Galaxy Note 8 iba o niečo väčší ako Samsung Galaxy S8+. Keďže dostane bezrámikový Infinity displej, budú oba modely veľmi podobné.

Na druhú stranu, ako lákadlo poslúži stále bezkonkurenčné dotykové pero S Pen či duálny fotoaparát, po ktorom Samsung siahne vôbec po prvýkrát. Enormný výkon a najvyššie pamäťové konfigurácie sú pri tomto type zariadenia samozrejmosťou.

Galaxy Note 8

Ešte zaujímavejšie bude vidieť, ako trh zareaguje na cenu, ktorá sa má v prípade Galaxy Note 8 priblížiť ku štvorcifernej hranici.

Neoficiálnych informácií z rôznych smerov sa už nazbierala pekná kôpka, pričom sa mnoho z nich zhoduje. Napriek tomu budú najistejšie až podrobné údaje priamo od výrobcu.