Xiaomi je jedna z mála čínskych spoločností, ktorá sa vo svete spravila tak dobré meno, že ju začali prirovnávať ku Apple. Neskôr sa však ukázalo, že aj keď, minimálne čo sa dizajnu týka, určite nezaostáva, ich biznis model je predsa len o niečo iný.

Okrem smartfónov a tabletov totiž vyrába a predáva nespočetné množstvo šikovného príslušenstva, ktoré je navyše často kvalitnejšie, než alternatívy dostupné u nás, na Slovensku.

Nabíjačka do auta

Začnem azda najjednoduchším príslušenstvom, ktoré je často podceňované. Mať v aute šikovnú nabíjačku je na nezaplatenie. Koľkokrát sa mi už stalo, že som ju nemal, tak som vletel do prvej predajne s elektronikou, kde mi ponúkli drahú nabíjačku z lacného plastu, ktorá neustále vypadávala.

Xiaomi na to ide inak. Ponúka nabíjačku z kvalitného kovu (fakt váži slušných pár gramov), ktorá disponuje technológiou rýchleho nabíjania a dvoma USB portami. To znamená, že stačí tvoj kábel na nabíjanie a nabíjačka ti telefón nabije fakt rýchlo. Ideálne riešenie pre dlhšie cesty alebo vtedy, keď potrebuješ mať spustenú navigáciu.

Xiaomi slúchadlá

Keď som testoval Xiaomi slúchadlá, bol som doslova unesený z toho, ako znejú tie od Xiaomi a tie od Sennheiser. Nebol medzi nimi takmer žiaden rozdiel, pritom cenovo boli na úplne inej úrovni.

Xiaomi vyrába hneď niekoľko verzií, dostupná je tzv. Relaxed verzia za 35,59 € a taktiež aj 2. generácia za 88,60 €. Ja som testoval obe verzie a obe sú fantastické. Ak hľadáš niečo pohodlné, nie veľmi drahé a kvalitné, vieš kam sa obrátiť.

Xiaomi Mi band 2

Kto by nepoznal legendárny Mi Band od Xiaomi! Asi najlepšie fitness príslušenstvo vo svojej cenovej kategórii (ak nie aj vo vyššej) na svete je teraz v zľave za 19,57 €. Perfektná cena za perfektné príslušenstvo. Ak nič iné, tak aspoň toto od Xiaomi naozaj stojí za to.

Akčná 360° 3.5K kamera so 190° zorným uhlom

Blíži sa leto, a preto aj príležitosti, kedy využiť akčnú kameru. Nemýľ si to s nutnosťou dať sa na adrenalínové športy. Akčnú kameru môžeš využiť kdekoľvek, od turistiky po opekačky, koncerty alebo kdekoľvek inde.

Xiaomi predáva niekoľko veľmi zaujímavých kúskov, z ktorých ma zaujala Mijia 3.5K Panorama. Poskytuje 16 Mpx senzor o veľkosti 1/2.3“ a čipset Ambarella A12 pre spracovanie záberov. Zaujímavosťou je fakt, že ponúka dve šošovky s rovnakým zorným uhlom, takže pri jej použití vidíš naozaj všade navôkol. Oba senzory totiž spájajú obraz do 360-stupňového obrazu.

Xiaomi Smart home

Xiaomi je obrovským hráčom aj na poli inteligentnej domácnosti. Od inteligentných kamier, senzorov a ovládacích prvkov, cez rôzne kity (viac zariadení v jednom) až po vlastný router.

Ak sa chceš pozrieť na celú ponuku, ktorá je naozaj bohatá, mrkni na odkaz nižšie. Sám doma používam niektoré z nich zariadení, hlavne teda kameru a senzory pohybu a teploty. Sú naozaj fantastické, ovládať sa dajú cez appku a vyzerajú úžasne. Veď posúď sám.