Jedným z najväčších problémov, ktoré ťa môžu odradiť od objednania smartfónu z čínskeho eshopu je fakt, že naň musíš čakať aj niekoľko týždňov a ešte k tomu sa musíš zapodievať slovenskými colníkmi. Tí ti k telefónu radi prihodia 20 % daň, kvôli čomu sa môže celková cena zariadenia vyškriabať nad tebou stanovený limit.

Ako sa tomu vyhnúť? Jednou možnosťou je neobjednávať z Číny ale priamo z EÚ skladu. Neznamená to, že by ste sa mali obrátiť výlučne na slovenské alebo české eshopy. Rôzne čínske spoločnosti majú totiž sklady aj na území EÚ a všetky „papierovačky“ už vybavili namiesto teba. Keď si teda niečo objednáš, povedzme z nemeckého skladu, príde ti to tak, ako by si si telefón objednal zo Slovenska.

Na výbornú ponuku upozorňuje obchod CAFAGO, ktorý do zaujímavej akcie zaradil dva vynikajúce kúsky. Poďme sa na to spoločne pozrieť.

UMIDIGI Z Pro

Prvým kúskom je model UMIDIGI Z Pro, ktorý nás uchvátil svojou nečakane bohatou výbavou za cenu, ktorá prekvapila aj nás. Vďaka kupónu, ktorý s nami zdieľali predstavitelia obchodu môžete pôvodnú cenu 287,19 € zraziť na oveľa prijateľnejších 231,71 €. Pôsobivé!

UMIDIGI Z Pro ponúka krásnu kovovú konštrukciu, ktorá je odolná a hlavne pôsobí prémiovo. V nej sa už schováva 5,5-palcový Full HD IGZO displej s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov. Zariadenie poháňa výkonný procesor Helio X27 s desiatimi jadrami o takte 2.6 GHz4 GB operačnej pamäte RAM. Slušné kombo!

Kupón CEBULA06 cenu zrazí o 55 €

Na zadnej strane nájdete 13 Mpx duálny fotoaparát, na prednej zas 13 Mpx selfie kameru. Všetky fotografie, videá a pesničky si môžeš uložiť na 32 GB internú pamäť rozšíriteľnú o 256 GB microSD kartu. Zariadenie si šťavu berie z 3 780 mAh batérie, ktorú spravuje Android 6.0, ktorý bude aktualizovaný na Android 7.0 Nougat.

Nakoniec, Z Pro je 4G smartfón s plnou podporou slovenských LTE frekvencií. Problém tak nebudeš mať ani s 800 MHz pásmom.

Ulefone Power 2

Ulefone Power 2 som mal tú česť testovať, resp. používať týždeň namiesto telefónu, ktorý používam bežne. Výsledok môjho experimentu si môžeš prečítať v tomto článku. Ak však chceš vedieť skrátenú verziu, Ulefone Power 2 je na svoju cenu vynikajúce zariadenie, ktoré ti vydrží „dýchať“ hneď niekoľko dní. Pri opatrnom používaní kľudne aj týždeň. Má síce niekoľko slabších stránok, ako napríklad fotoaparát, ktorý sa rozhodne neradí medzi top modely. Na druhej strane, to som od neho ani nečakal. Jeho výsadou je 6 050 mAh batéria, ktorá ťa podrží aj v tých najdôležitejších chvíľach.

Power 2 ďalej ponúka 5,5-palcový Full HD displej prekrytý sklom Gorilla Glass 3. Zariadenie poháňa procesor MediaTek MTK6750T s ôsmimi jadrami o takte 1.5 GHz4 GB RAM. Opäť, veľmi slušné na svoju cenovú kategóriu.

Promo kód CEBULA24B cenu zrazí na 162 €

Zadnú stranu zdobí 13 Mpx fotoaparát, prednú zas 8 Mpx senzor. Telefón sa pýši technológiou rýchleho nabíjania, takže keď sa ti vybije (a to bude chvíľu trvať), nabiť ho nebude trvať večnosť. Oceníš určite aj snímač odtlačkov prstov, GPS, WiFi či OTG konektivitu.

No a teraz o cene. Ulefone Power 2 v EÚ sklade bežne stojí 205,66 €. Pomocou promo kódu túto cenu môžeme znížiť na oveľa prijateľnejších 162,71 €.

Na výber tak máš dva vynikajúce smartfóny, ktoré ťa finančne nezruinujú tak, ako by to spravili mid-range modely známejších výrobcov.