Nečítate redakčný článok. Názory a vyjadrenia v tomto článku nepochádzajú od redaktorov AndroidPortal.sk Nižšie uvedený text je tlačovou správou spoločnosti UMi.

Pred pár dňami sme vás informovali o tom, že iPhone 7 a UMi Plus predstavili v rovnaký deň. To, čo ponúka novinka od Apple už asi všetci vieme. Ako je na tom ale UMi Plus?

Všetci poznáme kvalitu produktov Apple, no aj keď z úvah o kvalite odoberieme jeho astronomickú cenu, svojimi vlastnosťami sa často nevyrovná oveľa lacnejším modelom. Jednoducho, iPhone 7 nezaujal tak, ako jeho predchodcovia.

Na druhej strane je nový UMi Plus, smartfón nabitý zaujímavou výbavou s cenou len 179 dolárov. V mnohých aspektoch sa mu dokonca podarilo prekonať jeho „rivala.“ Poďme sa teda pozrieť, v čom bol UMi Plus lepší.

Hliník na UMi Plus sa nepoškriabe tak ľahko, ako čierny model iPhone 7

Tmavočierna verzia iPhone 7 (Jet Black) sa podľa prvotných informácií veľmi ľahko poškriabe. Správy o tom, že tomu je tak pochádzajú priamo od Apple. Priamo na webe výrobcu sa totiž uvádza, že povrch, ktorý vzniká 9-krokovým procesom je krásne lesklý, no zároveň môže pri využívaní vykazovať mikroskopické škrabance. Pri UMi Plus to však neplatí, keďže tu výrobca nevyužíva krehké materiály, ktoré by sa mohli ľahko poškrabať.

umi-plus-1

UMi Plus a jeho dvojnásobne väčšia, 4 000 mAh batéria

UMi Plus ponúka 4 000 mAh batériu dodávanú spoločnosťou Sony. Vďaka tomu sa môžete spoľahnúť, že zariadenie zvládne fungovať aj pri tých najnáročnejších dňoch od rána, až do večera. Väčšine ľudí dokonca vydrží nabitý aj dva dni. iPhone 7 ponúka len 1 960 mAh batériu, ktorá pri ešte výkonnejšom procesore pravdepodobne nevydrží nabitá celý deň.

UMi Plus podporuje Quick Charge PE

UMi Plus sa po vybití veľmi rýchlo zotaví. Je to vďaka najnovšej technológii Quick Charge PE+2.5, ktorá zariadeniu umožní načerpať 100% nabitie len za hodinu a pol. iPhone 7 neponúka rovnakú technológiu, kvôli čomu môže nabitie jeho dvakrát menšej batérie trvať možno ešte o čosi dlhšie.

UMi Plus ponúka 4GB RAM, podporuje 256GB microSD karty, zatiaľ čo iPhone 7 má len 2GB RAM a žiadnu podporu microSD kariet

S UMi Plus sa už nemusíte báť problém s multitaskingom, teda prácou s niekoľkými otvorenými aplikáciami. Pri prepnutí sa do inej aplikácie môžete pokračovať presne tam, kde ste skončili. Podpora microSD kariet zas prináša neuveriteľnú flexibilitu v tom, koľko dát chcete nosiť pri sebe. Celková maximálna kapacita smartfónu je tak 288GB. Aby sa iPhone 7 čo i len priblížil takejto kapacite, museli by ste siahnuť po jeho najdrahšom, 256GB modeli.

umi-plus-3

UMi Plus ponúka 3,5mm jack pre slúchadlá, iPhone 7 nie

Nikdy by sme si nepomysleli, že toto bude jedna z vlastností, na ktoré budeme pyšní, no Apple nás prekvapil (v negatívnom zmysle slova) tým, že audio jack z iPhonu úplne odstránil. Medzi potenciálnymi majiteľmi tak vzniklo niekoľko sťažností. Majitelia iPhone 7 totiž musia použiť adaptér, na počúvanie hudby počas nabíjania môžu rovno zabudnúť. My v UMi sme nechali 3,5mm jack presne tam, kde patrí – na telefóne.

UMi Plus stojí len 179,99 dolárov, o 500 dolárov menej ako iPhone 7

V neposlednom rade tu máme cenu samotného zariadenia. Za jeden iPhone 7 si totiž môžete kúpiť až 4 kusy UMi Plus. Je teda rozdiel v cene vynahradení extra funkciami? Po pozretí sa na to, čo všetko dokáže UMi Plus si to nemyslíme.

Aký je teda váš názor? Ak sa vám UMi Plus páči, kúpiť si ho môžete za 179,99 dolárov na tomto odkaze.