Lietajúce drony sú v súčasnosti považované za veľmi žiadanú technologickú hračku. Na trhu ich existuje nespočetné množstvo a hlavne čínske e-shopy ponúkajú tieto zariadenia v rôznych cenových kategóriách.

Skromného drona kúpite už za 50 dolárov, profi-kúsok vás môže stáť aj 2000 dolárov. Drony je možné ovládať aj prostredníctvom smartfónu spolu s pridruženou aplikáciou, čím sa stávajú oveľa použiteľnejšie.

Väčšina lepších dronov má vo svojej výbave jednu alebo viac kamier. Samozrejmosťou už je minimálne HD rozlíšenie, pokiaľ ale chcete špičkové zábery, nie je problém už ani so 4K snímačmi. Nadšenci týchto lietajúcich smart zariadení sa často predbiehajú, kto a kde zhotovil lepšiu fotografiu. Poriadok do takto zhotovených snímok priniesol užívateľ s menom Dirk Dallase.

Ten na Instagrame vytvoril hashtag #fromwhereidrone, ktorý sa uchytilkeďže ho začalo pri svojich snímkach z vtáčej perspektívy používať čoraz viac užívateľov. Neskôr vznikla samostatná Instagram stránka, ktorá združuje len tie najlepšie fotografie zhotovené lietajúcimi quadrokoptérami. Pokiaľ ste fanúšikom dobrej fotografie, začnite na Instagrame sledovať túto stránku: instagram.com/fromwhereidrone

Pár vybraných záberov nižšie vás presvedčí, že to stojí za to.

drone_foto drone_foto drone_foto drone_foto drone_foto drone_foto