V indickom meste New Delhi sa dnes koná ZenFestival, tlačové podujatie spoločnosti ASUS, na ktorom predstavil spŕšku nových smartfónov a tabletov, pričom medzi najzaujímavejšie patria modely ZenFone Deluxe a ZenFone Max.

Náhľad na niektoré nové smartfóny sme už dostali na podujatí Computex v júni, tieto smartfóny zaútočia ako na prvý trh práve v zaľudnenej Indii.

Pokiaľ hľadáte poriadnu výdrž na jedno nabitie, ZenFone Max ponúka až 5000 mAh batériu, ktorá musí živiť 5,5 palcový IPS displej s ochranným sklom Gorilla Glass 4, o pohon sa postará úsporný, 64-bitový procesor Snapdragon 410, nechýba 2 GB pamäť RAM13 MPix zadný fotoaparát s clonou f/2,0, 5 MPix predný snímač a zariadenie sa začne oficiálne predáva v októbri.

ZenFone Deluxe a taktiež ZenFone Laser sú vlastne nové verzie nedávno predstaveného ZenFone 2, kde model Deluxe zaujme štýlovým zadným krytom, ktorý ASUS príznačne nazýva „nádherný mnohostranný polygonálny povrch“ .

Zariadenie má full HD IPS displej o veľkosti 5,5-palca, 13MPix / 5MPix zadný a predný fotoaparát, 2,3 GHz, 64-bitový procesor Intel Atom so 4 GB RAM a podporou pre 4G LTE siete.

Smartfónu nechýba rýchle nabíjanie a 60 % kapacity doplní iba za 39 minút. Pozitívom je až 128 GB vnútorná pamäť a cena bude po prepočte približne iba 370 dolárov.

ZenFone Laser je rodina smartfónov s veľkosťami 5, 5,5 a 6 palcov a všetky majú 13 MPix fotoaparáty s clonou f/2.0 a „nulovým oneskorením uzávierky“, pričom Laser v názve poukazuje na technológiu laserového zaostrovania pri fotení, podobne ako pri LG G3 či G4.

Inak smartfónom nechýba ochranné sklo Gorilla Glass 4, 2 alebo 3 GB pamäť RAM či 64-bitové octa-core prosesory Snapdragon 410 alebo 615 v závislosti od veľkosti smartfónu.

Ceny sa budú po prepočte pohybovať od 160 dolárov do 280 dolárov v závislosti od modelu.

ZenFone Selfie a ZenFone Laser
ZenFone Selfie a ZenFone Laser

Ak ešte nemáte ASUSU dosť, predstavil aj ZenFone Selfie, ktorý má až 13 MPix predný fotoaparát s clonou f/2.2, LED bleskom, 88 stupňovým uhlom záberu, špeciálnym režimom pre až 140 stupňové fotografie, ďalej má 5,5 palcový full HD displej a podobné špecifikácie ako Laser verzie.

ASUS teda hodil do svetového rybníka so smartfónmi niekoľko kusov naraz, pričom zariadenia hlavne zaujali pomerom cena-výkon, respektíve vlastnosti.

Hneď ako sa dozvieme informácie o dostupnosti pre Európu ako aj európske ceny, určite vás budeme informovať.