Samsung minulý rok v lete spravil niečo, o čo sme ho prosili už dávno. Predstavil kovový smartfón – Galaxy Alpha – 4,7-palcový telefón s kovovým rámikom a jedným z najtenších konštrukcií vôbec. Teraz sa spoločnosť vracia k jej koreňom. Predstavila niekoľko zariadení radu Galaxy Alpha, ktoré neponúkajú toľko technologických noviniek, no zároveň sú o niečo lacnejšie.

Reč je samozrejme o trojici telefónov Galaxy A3, Galaxy A5 a teraz aj Galaxy A7, ktorý po 4,5 a 5-palcových displejoch prináša na trh aj zariadenie s 5,5-palcovou zobrazovacou jednotkou.

Či sa nám to už páči alebo nie, Galaxy A7 bude vďaka jeho tenkosti a 5,5-palcovému Super AMOLED displeju často prirovnávaný k iPhone 6 Plus, ktorý je v tomto smere veľmi podobný. To najlepšie od kórejského giganta by sme mali vidieť vo forme novinku z radu Galaxy S už čoskoro. Galaxy A7 je určený pre ľudí, ktorí chcú mať kvalitné zariadenie, no za o niečo nižšiu cenu, než ktorú si Samsung pýta za svoje technologické novinky.

Zariadenie na trh prichádza so starším Android 4.4 KitKat a relatívne malou batériou o veľkosti 2 600 mAh. Na druhej strane, plusovým bodom pre A7 je možnosť zakúpiť si dual SIM model. Telefón má 6,3 mm hrubú konštrukcia, ktorá okrem vizuálnej stránky neprináša až toľko výhod, no to sa dá tvrdiť, o ďalších dizajnových prvkoch rôznych zariadení. Je teda len na vás, či vám na hrúbke zariadenia záleží natoľko, že kvôli nej obetujete vyššiu výdrž batérie.

Medzi ďalšie špecifikácie Galaxy A7 patrí 64 bitový Snapdragon 615, 2 GB operačnej pamäti RAM, 16 GB rozšíriteľnej pamäti (až do 64 GB), 13 Mpix zadný a 5 Mpx predný fotoaparát

Nižšie už niekoľko pekných obrázkov pre pohladenie duše. V diskusii nižšie nám dajte nám vedieť čo si o Galaxy A7 myslíte.

samsung-alpha-a7-1 samsung-alpha-a7-2 samsung-alpha-a7-3 samsung-alpha-a7-4 samsung-alpha-a7-5 samsung-alpha-a7-6 samsung-alpha-a7-7 samsung-alpha-a7-8