Úvod Aplikácie VÝZVA: Vydržte bez telefónu 10 minút a pomôžte zachrániť milióny životov

VÝZVA: Vydržte bez telefónu 10 minút a pomôžte zachrániť milióny životov

19

Zaujímavý projekt Unicef Tap Project svojim unikátnym navrhnutím pomáha miliónom ľudí. Presnejšie je ich až 768 miliónov, pričom sa jedná o ľudí, ktorí nemajú žiaden, alebo len veľmi obmedzený prístup k pitnej vode. Ak ste ochotní prijať výzvu s tým, že na telefón sa nepozriete čo najdlhšie, môžete pomôcť v zabezpečení čistej vody pre tých, ktorí to skutočne potrebujú.

Aby ste vygenerovali pitnú vodu, ktorá pre jedno dieťa v núdzi vystačí na jeden celý deň, stačí, ak sa telefónu nedotknete aspoň desať minút. Samozrejme, za jeden deň môžete pomôcť viac, než jednému človeku. Za 24 hodín tak môžete teoreticky pomôcť až 144 ľuďom. Aby ste pomohli, stačí na telefóne spustiť adresu UNICEFTAPPROJECT.ORG a telefón položiť na stôl. Pokiaľ s ním nebudete hýbať, budú bežať stopky, ktoré po dosiahnutí 10 minút zahlásia, že pomoc bola úspešná a voda na jeden deň je na ceste k tým, ktorí ju potrebujú.

unicef1 unicef2 unicef3

Aplikácia vám počas toho, ako budete čakať pripomenie, aká je voda dôležitá a koľko málo stačí na to, aby ste spravili rozdiel. Najviac ľudí, ktorí sa rozhodli pomôcť sa nachádza v americkej Kalifornii, zatiaľ čo najvýkonnejšie mesto je kórejský Soul.

Vydržali ste 10 minút aj vy? Pochváľte sa screenshotmi v diskusii nižšie. Na sociálnych sieťach screenshoty označte s #BezTelefonu