Úvod Aplikácie TeamViewer: Aktualizácia dopĺňa užitočné vylepšenia

TeamViewer: Aktualizácia dopĺňa užitočné vylepšenia

0

Obľúbená aplikácia na vzdialené ovládanie počítača, TeamViewer, prešla aktualizáciou. Tá pridala funkcie, ktoré jej chýbali ako soľ – vylepšila zvukové nastavenia a pridala synchronizáciu schránky (tzv. clipboard) medzi zariadeniami.

V nastaveniach zvuku totiž chýbala možnosť vypnúť zvuk na vzdialenom stroji bez toho, aby ste vypli zvuky aj na svojom Android zariadení. Po novom to však už možné je.

Najdôležitejšia zmena sa ale týka synchronizácie stránky. Poznáte to, občas je vyložene potrebné použiť „copypastu“ tým štýlom, že nejaký text si označíme a skopírujete do schránky na vzdialenom zariadení a potrebujete ho vložiť v zariadení, s ktorým práve fyzicky pracujete. To doteraz TeamViewer nevedel. Táto aktualizácia odstraňuje aj tento nedostatok a schránka sa synchronizuje obojsmerne, a tak môžete kopírovať ako zo vzdialeného zariadenie „k sebe“, tak „od seba“ na vzdialené zariadenie.

TW1 TW2 TW3

Ak aplikáciu TeamViewer nepoznáte, ide o aplikáciu, pomocou ktorej si môžete zobraziť displej vzdialeného počítača a ovládate vzdialený stroj tak, ako by ste sedeli práve za ním. Výhodou tohto softvéru je, že sa nemusíte starať o tunelovanie portov, zisťovanie IP adries a podobné veci. TeamViewer sa o toto všetko postará sám a Vám stačí zistiť unikátné ID vzdialeného stroja a štvormiestne heslo. Ďalej program umožňuje aj kopírovanie súborov z jedného zariadenia do druhého, ktoré sa vďaka tejto aktualizácii stalo ešte jednoduchším. Nekomerčné použitie TeamViewer-u je dostupné zdarma.

[app]com.teamviewer.teamviewer.market.mobile[/app]

Používate TeamViewer skôr na vzdialené pripojenie sa na počítač napríklad doma, alebo ako technická podpora menej počítačovo zdatných známych?

Zdroj: Google Play via AndroidPolice