Úvod Neprehliadnite vlavo Kúpi Google alebo Samsung bezradnú BlackBerry? Prvé obchodné diskusie údajne čoskoro

Kúpi Google alebo Samsung bezradnú BlackBerry? Prvé obchodné diskusie údajne čoskoro

1

Kanadského skautíka v mobilných technológiach pravdepodobne už nezachráni bez vonkajšieho zásahu asi nič. Vedia to podľa všetkého aj technologickí giganti, vrátane Google či Samsung.

Spravodajský web reuters.com informoval prostredníctvom exkluzívneho článku, že už čoskoro začnú obchodné diskusie medzi strategickými kupcami z celého sveta a spoločnosťou BlackBerry. Tá totiž požiadala o predčasné vyjadrenie záujmu zo strany popredných technologických korporácií. Cieľom diskusií má byť nájdenie spoločnej reči vo veci vzájomného obchodu.

Kanadské černice pred nedávnom podpísali dohodu s konzorciom pod vedením Fairfax Financial, ktorá umožňovala odkúpiť spoločnosť so zlou ekonomickou situáciou za $4.7 miliárd amerických dolárov. Či bude teda nakoniec rozpredaná v niekoľkých častiach alebo sa nejakým spôsobom upraví dohoda, nie je zatiaľ známe. Žiadny z technologických gigantov zatiaľ nepotvrdil tieto rastúce špekulácie. Môže ísť i záchrannú páku, ak prvý obchod neprebehne úspešne.

Čo všetko dokáže ponúknuť spoločnosť BlackBerry kupcovi? Predovšetkým hŕbu patentov a serverovú infraštruktúru. K dispozícii je taktiež veľký počet skúsených zamestnancov a niekoľko ročné know-how. Výrobcovia ako Samsung dokážu využiť takéto zdroje na rozšírenie portfólia mobilných produktov. V prípade kombinácie Samsung-BlackBerry by sme moli očakávať napríklad novú radu Android smartfónov pre manažérov s mágiou kvalitnej a osvedčenej QWERTY klávesnice.

Zdroj: reuters.com via engadget.com, 2
Foto: youtube.com