Úvod Neprehliadnite vlavo 500 GB HDD v tabletoch? Podľa Seagate žiadny problém

500 GB HDD v tabletoch? Podľa Seagate žiadny problém

7

Maximálna kapacita úložného priestoru dnešných tabletov sa pohybuje na úrovni 64 GB, no väčšina používateľov aj tak vlastní zariadenia s bežnejšou (a lacnejšou) 16 GB respektíve 32 GB internou pamäťou.

Dôvodom prečo je to tak, je použitie flash pamätí, ktoré sú vďaka svojej technológií a malej veľkosti relatívne drahé a enormnejšie navýšenie kapacity by sa odzrkadlilo aj na enormnejšom zvýšení ceny a tým pádom následnej neatraktivity pre konečného spotrebiteľa.

Výrobca pevných diskov Seagate však chystá v blízkej budúcnosti ponúknuť riešenie. Nové pevné disky s označením Ultra Mobile majú hrúbku len 5 mm a špeciálny Dynamic Data softvér, ktorý sa postará o spotrebu energie, ktorá sa rovná práve 64 GB flash pamätiam.

segate-ultra-mobile-hdd-2-640x558

Podstatné je, ž sa jedná o lacnejšie riešenie, nehovoriac o tom, že by sme v tablete mohli mať kľudne k dispozícii až 500 GB úložného priestoru podobne, ako v dnešných štandardných notebookoch.

Aj keď je v súčasnej dobe čoraz viac kladený dôraz na cloud computing, poriadny ukladací priestor bude ešte dosť dlhú dobu tým primárnym riešením pre ukladanie väčšiny dát.

Prijali by ste v tablete priestor v rádovo stovkách GB v podobe Ultra Mobile HDD alebo si vystačíte s tým klasickým 8/16/36/64 GB?  Zdôverte sa nám v diskusii.

zdroj: phandroid.com