Samsung nás pred pár dňami pozval na tlačovú konferenciu v Bratislave. Pripravené mal naozaj veľké fajnoty, presnejšie išlo o Galaxy S8 a jeho väčšieho súrodenca, Galaxy S8+. Na Galaxy S8 sme sa tešili už od jeho predstavenia, a tak sme teda nasadli na vlak a namierili si to do Bratislavy.

No a čo nás tam čakalo? Tieto dva krásne smartfóny, ktoré sú tým najlepším, čo Samsung pre tento rok, resp. pre jeho prvú polovicu pripravil.

Poďme si to však zhrnúť. Samsung Galaxy S8, menší z dvojice, disponuje 5,8-palcovýmQuad HD displejom s rozlíšením 2 960 x 1 440 pixelov. Ak si hovoríte, že ide o dosť zvláštne rozlíšenie, máte pravdu. Novinka, resp. obe novinky totiž disponujú novým, tzv. Infinity displejom, ktorý je vyšší, než v prípade predchádzajúcich noviniek. Vďaka nemu by ste z celkového používania zariadenia mali mať lepší pocit. Prináša však aj nejaké obmedzenia, o tých však až v plnej recenzii.

Základ Galaxy S8 tvorí procesor Exynos 8895 (4x 2.3 GHz + 4x 1.7 GHz). Inými slovami, opäť to najlepšie a najvýkonnejšie čo sa dalo zohnať. Procesoru pomáhajú 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB úložisko, ktoré bude jedinou možnosťou. Samsung tento rok u nás neponúkne 32 ani 128 GB úložisko.

Zadnú stranu zdobí 12 Mpx fotoaparát s clonou f/1.7, čo v praxi znamená, že na senzor dostane podstatne viac svetla, než pri konkurenčných modeloch. Na prednej strane zas nájdete 8 Mpx model, ktorý po novom ponúka automatické zaostrovanie.

Väčší z dvojice, Galaxy S8+, ktorý je momentálne v našej redakcii je takmer identický. Jediným rozdielom je fakt, že ponúka ešte väčší, 6,2-palcový displej, no s rovnakým rozlíšením.

Ak vás ohľadom týchto smartfónov čokoľvek zaujíma, dajte nám vedieť v diskusii nižšie. Pokúsime sa na to odpovedať či už priamo v komentároch alebo v plnej recenzii, na ktorej momentálne pracujeme.

Samsung Galaxy S8 a S8+ sú momentálne vo fáze predobjendávok. Samsung Galaxy S8 sa predáva za 799 €, Galaxy S8+ stojí 899 €.