Úvod Výrobcovia Nokia Nokia mala prototyp bezrámikového smartfónu už v roku 2014. Microsoft projekt zrušil

Nokia mala prototyp bezrámikového smartfónu už v roku 2014. Microsoft projekt zrušil

Nokia už pred troma rokmi disponovala prototypom bezrámikového telefónu. Pod vedením Microsoftu sa jej to však nepodarilo.

3

Nokia a jej počiny za posledných 10 rokov by sa dali opísať ako smoliarske. Už niekoľkokrát sa totiž objavila informácia o tom, že na „revolučnom“ smartfóne pracovala už od roku 2004, s príchodom prvého iPhonu však zaspala dobu a svoj projekt nakoniec zrušila.

Teraz sa objavili snímky ďalšej Nokie, ktorá sa taktiež nedostala na trh. Prototyp, ktorý sme až doteraz nevideli niesol označenie id326-3 a svojim dizajnom pripomína Xiaomi Mi Mix z minulého roka. Telefón totiž ponúka tenké rámiky a displej takmer cez celú prednú stranu. Na podobný trend stavili aj tohtoročné novinky, Galaxy S8 a LG G6.

Podľa dostupných informácií mal byť tento smartfón vyvíjaný pre rad zariadení X, ktorý mal využívať Android. Po zasiahnutí Microsoftom však Nokia otočila svoje pôsobenie na Windows Phone 8.1. Nokia projekt nakoniec zrušila.

Nedokončený smartfón od Nokie pritom mal fotoaparát pod displejom, veľmi podobne ako to nakoniec spravil Xiaomi s ich Mi Mix. Nokia je teda jednoznačne smoliar, ktorý mal v rukách niekoľko slušných produktov, z ktorých sa ani jeden nedostal na pulty predajní. Dúfajme teda, že tentokrát sa im to už s novými zariadeniami podarí.

Model Mi Mix – smartfón, ktorým Xiaomi vyrazilo dych technologickej verejnosti