Úvod Aplikácie Google má novú aplikáciu. Môžete prostredníctvom nej hádzať papierové lietadielká

Google má novú aplikáciu. Môžete prostredníctvom nej hádzať papierové lietadielká

0
Papierové lietadielká si z detstva pamätá azda každý. Napíšete na papier nejaký odkaz, zložíte ho do aerodynamického lietajúceho tvaru a hodíte smerom k adresátovi. 

Podobne funguje tiež nová appka z dielne spoločnosti Google, konkrétne z jej kreatívnej časti známej ako Android Experiment. Aplikáciu Paper Planes sme prvýkrát videli na konferencii Google I/O a momentálne je už oficiálne dostupná v obchode Google Play.

Aplikácia je svojím spôsobom jedinečná a veľmi jednoduchá. Na virtuálny papier vyrazíte vlastnú pečať, papier následne zložíte do lietadielka a pošlete ho do virtuálneho sveta. Vaše lietadielko s vaším odkazom môže zachytiť ktokoľvek po celom svete a platí to aj v opačnom prípade. Zatrasením smartfónu zistíte, ktoré krajiny lietadielko preletelo.

lietadielká

Aplikácia nemá hlbší zmyslel, no Google, resp. autori aplikácie chcú dokázať, že ľudia sa dokážu spájať len prostredníctvom kreativity, a to naprieč celým svetom. Aplikáciu sme samozrejme vyskúšali a je spracovaná skvele. Na dennej báze ju samozrejme používať nebudete, zachytiť lietadielko napr. od užívateľa z Ameriky je ale minimálne zaujímavé a appka dokazuje, že okamžitý kontakt s kýmkoľvek a kdekoľvek dnes nie je problém.

paper_planes

Ak navštívite oficiálny web aplikácie môžete vidieť, kade vaše lietadielko preletelo. Naše skončilo v Nairobi v Keni.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=net.activetheory.paperplanes“]