Úvod Aplikácie Predĺžte si výdrž batérie na svojom telefóne touto jednoduchou aplikáciou!

Predĺžte si výdrž batérie na svojom telefóne touto jednoduchou aplikáciou!

20

Akešte nepoznáte aplikáciu Greenify, prichádzate o veľa. Nemôžeme vám to však dávať za vinu, keďže táto šikovná pomôcka bola len donedávna dostupná len pre tých, ktorí si „rootli“ svoje zariadenia. Rootovať sa nechce každému, to je jasné, a tak je skvelé, že sa vývojárom podarilo funkcie z Greenify sprístupniť aj pre zvyšok používateľov.

Greenify je aplikácia, ktorá dokáže identifikovať a pozastaviť aplikácie, ktoré využívajú veľa energie a operačnej pamäti RAM, vďaka čomu nie len zrýchli váš telefón či tablet, ale popri tom aj ušetrí batériu. Aj napriek tomu, že sa vývojári, ktorí stoja za Greenify snažili sprístupniť čo najviac funkcií aj pre ľudí bez rootu chýbala jedna dôležitá funkcia – automatická hibernácia aplikácií. Automatická hibernácia funguje veľmi jednoducho – keď nepoužívate aplikáciu, pri ktorej označíte, že by ste chceli aby sa presunula do stavu hibernácie, Greenify úplne zastaví jej fungovanie. Takáto aplikácia tak nebude môcť bežať na pozadí, nebude môcť využívať internet (žiadne notifikácie), jednoducho nebude robiť nič. Ušetrí vám tak batériu, dáta, ako aj pamäť RAM.

Ako sme spomenuli, doteraz bola táto funkcia dostupná len pre používateľov s rootnutými smartfónmi, no po novej aktualizácii sa objavila aj pre tých bez rootu. Podľa tvorcov je však v testovacej fáze a musíte si ju manuálne povoliť v nastaveniach pre experimentálne funkcie. Okrem toho momentálne funguje len na zariadeniach s verziou OS Android 4.1 Jelly Bean a vyšším.

Každopádne, aj bez automatickej hibernácie je Greenify výbornou aplikáciou, ktorá by nemala chýbať v žiadnom smartfóne. Ak radi navštevujete diskusné fórum XDA-Developers, tému ohľadom tejto šikovnej pomôcky môžete nájsť aj tam. Skúsili ste už Greenify? Ak áno, ako sa vám páči?

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify“]

Zdroj: AC